O învățătoare a inventat setul cadou de Crăciun pentru profesoare și-l vinde online. "Este linia de lux pentru șpagă" FOTO

Joi, 15 Decembrie 2022, ora 14:20
8568 citiri
O învățătoare a inventat setul cadou de Crăciun pentru profesoare și-l vinde online. "Este linia de lux pentru șpagă" FOTO
Cadou pregătit pentru Crăciun FOTO Hepta

În această perioadă a anului cei mai mulți părinții sunt în discuții pe grupurile de pe WhatsApp, acolo unde stabilesc ce sume de bani se strâng și cum vor fi cheltuite pentru cadourile oferite profesorilor de Crăciun.

Nu toți părinții sunt de acord cu astfel de practici, însă.

O româncă a semnalat într-o postare pe Facebook că într-un magazin online a apărut un produs intitulat "setul cadou pentru profesoare" care poartă chiar numele unui cadru didactic.

"Când credeam că le-am văzut pe toate, aflu că un magazin online vinde linia de lux pentru șpagă către profesoare pe care un cadru didactic din România a ales să-și pună numele. A patentat pachetul cadou în școli - varianta șpaga de lux.

Nu mai merge cu simbolic, din suflet, bla bla. Trebuie cu foițe de aur, cutie cadou premium dacă ai “profesoare pretențioase și elegante”.

Cu alte cuvinte, restul sunt cam fraiere. Nu sunt doamne care se respectă. Pfff…un buchet de flori sau un măr cum vedem în filme. Băăă, nu mai fiți săraki! Pă haur și pe premium aici la doamna, da?!

Și vine și concluzia: acestea sunt “exemple si modele de exigență”. Exigență la ce? La cadourile pe care le primesc.

Mie nu îmi vine să cred că citesc așa ceva, că există la vânzare așa ceva fără vreo jenă și cu lipsa unui minim de decență. Etica? Ce ironie…

N.B. Cadoul este mai scump ca alocația unui copil/lună, dar nu este ca și nu știam că ar fi de preferat să meargă la școală copiii cuminiți, deștepți și din familii cu situație financiară bună", a scris aceasta pe Facebook.

"Mi se pare cam ieftin"

În comentarii, cei mai mulți se declară revoltați.

"Mi se pare cam ieftin. O Tovarășă merită mai mult. Poate două seturi?! Ar mai merge. Acum pe bune: cred că asta e cadou pentru Fundul Hertzii, încolo după pădure, păi cu 236 de lei se prezintă lumea?! Pe miloaga?! Păi noi strângeam câte 100-150 de lei de om, la 36 de copii în clasa.... Din care se luau un cadoutz mic și de restul voucher sau bani în plic. Cred că se duce școala de râpă urgent în ritmul asta. Nu se poate face performanță cu 236 de lei!"

"Tu ai dreptate, dar acest pachet este doar cu rolul de cal troian în unele cazuri. Plicul cu voucherul se pune în ceva. Eventual în cutia premium propusă în cazul de față. Acesta este cadoul mic."

"Vă dați seama că indivizii ăști sunt din alt film, din altă lume, cu un sistem de valori inversat față de al nostru!

Exact cum ați remarcat: profesoarele mai deosebite (în sens pozitiv!) sunt cele la care nu merge să te duci numai cu o floare sau cu ... mulțimea vidă!

Când am intrat eu în învățământ, acum 37 de ani, la un liceu agricol, profesoarele mai dure veneau în cancelarie, de 8 Martie, radiind de bucurie și mândrie: "Fetelor, uitați ce am primit!", subtextul fiind: "Priviți ce mult ne iubesc copiii și ce profesoare bune suntem!". Noi, profesoarele mai cumsecade, ne simțeam prost: oare pe noi nu ne iubesc, nu ne respectă elevii?

Credeam că a dispărut mentalitatea asta sau că supraviețuiește doar așa, periferic, în cotloane intunecoase, dar văd că oamenii ăștia nu se jenează să o afișeze public!"

"Îmi vine să vomit"

"Îmi vine să vomit, am intrat la doamna aceea pe pagină dar nu pot scrie comentarii."

"E chiar învățătoare. Își dă singură cadou sau cum? Și-a făcut firmă, le importă, le împachetează frumos, le vinde pe net, după care le primește de la părinți și zice "Wooow, ce surpriză!". Un produs educational pentru copii de Crăciun, n-ar fi scos pe piață, stimabila, dacă tot o roade antreprenoriatul!"

"E totuși ciudat că nu au scos un set și pentru domni. Asta e discriminare!"

"Constat că multă lume, nu neapărat religioasă, a ajuns să se crucească pe aici și să invoce divinitatea!"

"Sclipici și bule peste un învățământ găunos"

"Kitsch perfect. Sclipici și bule peste un învățământ găunos.

Cum? D-na învățătoare renumită, care alegea elevii de la clasă în funcție de profesia părinților? Aceeași d-nă care aducea la propriul after elevii din școala unde predă? Aceeași d-nă care era în serviciul d-nului Negoiță? Aceeași d-nă care nu a respectat regulile din pandemie? Nu se poate! Este un linșaj gratuit pentru profesorii din școli și colegii renumite! Să vă revizuiți comportamentul."

"Doooamne, apară-ne și păzește-ne și să scuipăm de trei ori peste umerii cui vrei tu!

Dna în cauza tocmai și-a deschis un bistro, cred că de vreo luna. Or fi de pe acolo ideile astea. Este în aceeași clădire în care avea/are, nu mai știu, unul din after-urile ei. Mi-a dispărut și ultima brumă de respect pe care o mai aveam pentru muncă ei. Ce a rămas chiar că nu pot scrie aici."

"Incredibil, băi, unde s-a ajuns, iar Ministerul Educației - România doarme, efectiv doarme și devine complice la asa ceva. Ireal!"

"Pe doamna asta o urmăream pentru că părea că vrea să schimbe cu adevărat ceva în educație. De necrezut!"

"Eu aproape că refuz să cred că e adevărat."

"Unii părinți îl vor refuza. "E prea ieftin pentru doamna, ne facem de râs...""

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Horoscop zilnic. Marți, 23 aprilie. Zodia care se va confrunta cu o problemă de sănătate
Horoscop zilnic. Marți, 23 aprilie. Zodia care se va confrunta cu o problemă de sănătate
Astrele au pregătit noi provocări pentru zodii, unele fiind mai norocoase, iar altele mai puțin. Toate previziunile despre dragoste, bani sau job, în horoscopul zilnic. Berbec: Manifești un...
”Regele opulenței” va avea un copil cu o româncă din Pașcani. Cum au dezvăluit sexul bebelușului VIDEO
”Regele opulenței” va avea un copil cu o româncă din Pașcani. Cum au dezvăluit sexul bebelușului VIDEO
Românca Andreea Sasu, în vârstă de 33 de ani, una dintre cele mai apreciate fotomodele din Italia, este cuplată cu celebrul designer german Philipp Plein, iar în curând va deveni mamă....
#profesori, #cadouri Craciun, #parinti, #bani, #cheltuieli , #stiri invatamant