Un profesor din Irlanda pretinde c-a fost încarcerat deoarece a refuzat să i se adreseze unui elev transgender cu apelativul "ei". Care a fost motivul, în realitate

Vineri, 09 Septembrie 2022, ora 13:21 4668 citiri
Profesorul a fost condamnat pentru sfidarea instanței FOTO Twitter

Postările pe rețelele de socializare despre un profesor de liceu irlandez care a fost condamnat la închisoare au indus în eroare utilizatorii cu privire la motivul pentru care a fost închis, relatează Reuters.

Deși, inițial, a fost suspendat din școală în așteptarea unui proces disciplinar pentru o presupusă dispută în care era implicat un student transgender, motivul pentru care a fost trimis la închisoare a fost altul.

Enoch Burke a fost condamnat la închisoare pentru sfidarea instanței, după ce a încălcat un ordin al Înaltei Curți care i-a interzis să meargă la școală în timp ce se desfășura un control disciplinar.

Confuzia a fost provocată după ce pe Facebook un utilizator a postat o imagine cu un citat al profesorului de istorie și germană, alături de legenda: ”Enoch Burke, un creștin evanghelic, a primit o pedeapsă NEDEFINITĂ cu închisoarea din partea judecătorului irlandez Michael Quinn, pentru credințele sale creștine. Ca profesor, a refuzat să numească un elev care era băiat, fată. Așa a devenit Irlanda anti-creștină.”

O postare similară susține că Burke ”a fost închis pentru că a refuzat să numească un băiat fată”.

Pe Facebook și Twitter au mai fost distribuite și alte postări similare.

Potrivit presei irlandeze, care l-a citat pe judecătorul Michael Quinn, Burke a fost plasat în concediu administrativ plătit de la Wilson’s Hospital School, County Westmeath, pe 22 august, în urma unei presupuse dispute cu privire la utilizarea pronumelor pentru un student transgender.

Decizia de suspendare a sa a fost luată în timp ce se aștepta încheierea unui proces disciplinar.

Ulterior, Consiliul de administrație al școlii (BoM) a obținut un ordin temporar al Înaltei Curți care l-a împiedicat pe Burke să meargă la sediul școlii sau să predea cursuri, după ce s-a spus că nu respectă termenii suspendării sale.

Pentru că profesorul a continuat să meargă în incinta școlii, pe 5 septembrie a fost găsit vinovat pentru sfidarea instanței.

Judecătorul a precizat că decizia de a-l condamna pe Burke s-a bazat doar pe acuzația privind o încălcare intenționată a ordinului instanței, nu pe disputa dintre el și școală, potrivit The Irish Times.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com