Gafa unei profesoare din Olt: Fotografii vulgare postate din greșeală pe WhatsApp, văzute de sute de elevi

Luni, 10 Ianuarie 2022, ora 17:38
23693 citiri
Gafa unei profesoare din Olt: Fotografii vulgare postate din greșeală pe WhatsApp, văzute de sute de elevi
Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt a anunțat că s-a deschis o anchetă disciplinară FOTO Pixabay

O profesoară de 56 de ani din Olt, care predă Educaţie Tehnologică în patru şcoli din mediul rural, a postat din greșeală la ”starea” din WhatsApp fotografii în care apare în ipostaze indecente.

Incidentul a avut loc cu câteva seri înainte de Revelion.

Pozele au fost văzute de mulți copii de gimnaziu, elevi ai profesoarei. Unii dintre ei le-au salvat și, în zilele următoare, acestea au devenit virale.

Unii dintre elevi și-au anunțat dirigintele, care a înștiințat-o pe directoarea de la Şcoala Gimnazială Valea Mare, una dintre şcolile în care predă femeia. Directoarea a fost cea care a avertizat-o în legătură cu pozele postate. Deşi au fost şterse după aproximativ 1-2 ore, în acest timp au ajuns însă la sute de persoane.

Reacția Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, prof. Victor Iacobescu, a anunțat că este în curs o anchetă disciplinară, dar a subliniat că nu crede că este cazul să devină un subiect de știri mondene.

”E un incident regretabil, dar nu cred că trebuie să facem din el un subiect de ştiri mondene, gen tabloide. Eu cred că doamna acum trăieşte o experienţă nefericită şi a încerca să profităm de situaţia doamnei care este şi într-o situaţie personală nu chiar bună… Nu mi se pare în regulă să abordăm acest subiect. Eu nu am dorit şi nu vreau să văd acele fotografii”, a comentat Iacobescu.

Despre impactul pe care nefericita întâmplare l-a avut asupra copiilor, şeful IŞJ Olt a completat: ”Ţinând cont că doamna are o vârstă venerabilă, respectabilă, cred că este doar subiect de bancuri pentru copii. Doamna era ieşită de la baie şi, nu ştiu, s-a fotografiat sau nu, singură sau…”.

Profesoara a avut deja o primă întâlnire cu elevii săi de la şcoala din Valea Mare. Aici ajunge o singură dată pe săptămână, când are programate patru ore. Tot aici va trebui, însă, să dea explicaţii şi colegilor din cancelarie, pentru că va fi cercetată disciplinar la nivelul şcolii, deşi şi-ar fi dorit ca problema să se rezolve cu o sancţiune pe care să o aplice direct conducătorul unităţii.

”Ne pare rău. Situaţia este consumată. Ce s-a întâmplat s-a-ntâmplat în vacanţă, este problema personală a doamnei, doar că ne-a stricat imaginea şcolii. Este în al doilea an la noi, are ore prin restrângere de activitate de la altă şcoală”, a explicat directorul şcolii, prof. Cristina Opriţescu, potrivit Adevărul.

Colegii profesoarei se tem însă ca elevii să nu pună la îndoială moralitatea întregii bresle.

”E o situaţie jenantă şi printre noi, cadrele didactice, pentru că astfel copiii, probabil şi prin prisma evenimentelor, te pot privi altfel şi încercăm să construim, nu să dărâmăm. Dar sunt şi lucruri imprevizibile în viaţa asta“, a mai spus prof. Opriţescu.

Cadrul didactic protagonist al imaginilor devenite virale nu a putut fi contactat pentru a oferi propriile explicaţii, mai notează sursa citată.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#profesoara olt, #poze indecente, #inspectoratul scolar olt, #ancheta disciplinara , #profesori
Comentarii
Poza MyTwoCents
MyTwoCents
rank 5
din frumusetile Valahiei...