Produsul românesc care a luat un Oscar în gastronomie: "Un gust puternic de oaie, urmat de o uşoară dulceață și cremozitate"

Sambata, 06 August 2022, ora 23:16 27538 citiri
Brânza de burduf FOTO Wikipedia

Un sortiment de brânză de burduf produs în Transilvania a obținut o stea de aur la competiția internaționale Great Taste de la Bruxelles.

Premiul primit de brânza românească este echivalentul unui Oscar în gastronomie, iar juriul - format din experți internaționali - s-a arătat extrem de încântat de gust.

„Mirosul acestei brânze ne-a adus aminte de strugurii Cabernet. La început se simte un gust puternic de oaie, urmat de o uşoară dulceață și cremozitate.

Această brânză va intriga bucătarii și iubitorii de brânzeturi de pretutindeni” - a decris juriul de la Bruxelles brânza de burduf pregatită într-o fermă din județul Brașov, potrivit Știrile ProTV.

Great Taste este cea mai prestigioasă competiție internațională de produse alimentare și băuturi.

500 de experți din întreaga lume care au gustat burduful românesc și au decis să îi acorde o stea de aur.

Este a treia distincție internațională care ajunge în micul sat transilvănean, Rotbav.

Alte produse românești premiate

70 de experți internationali de la Monde Selection au decis să îi acorde medalie de aur puiului coquelet din Bacău, un cocoșel de pădure crescut lent, doar cu cereale și fără antibiotice.

Uleiul de floarea soarelui presat la rece într-o fabrică din judetul Cluj a cucerit juriul Institutului pentru Calitate și Gust de la Bruxelles.

70 de bucătari, somelieri și nutriționiști consacrati au dat note în functie de aspect, gust și senzația provocată papilelor gustative. Cu toții au decis că uleiul produs din prima recoltă bio, merită distincția supremă, trei stele.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com