Cazul farmacistului care a spus că aruncă în aer clădirea unui parchet din București: ”Mai omor și un procuror nevinovat”

Luni, 08 August 2022, ora 22:23
3230 citiri
Cazul farmacistului care a spus că aruncă în aer clădirea unui parchet din București: ”Mai omor și un procuror nevinovat”
Un farmacist din București, cu probleme de comportament, a amenințat luni de zile că aruncă în aer clădirea unui parchet FOTO Adevărul

Un farmacist din Ilfov, diagnosticat cu tulburări de comportament, condamnat pentru că a amenințat cu moartea un procuror din București, a fost trimis de instanță să muncească în folosul comunității la o școală generală din comuna Mogoșoaia.

Soția acestuia a beneficiat chiar de un ordin de protecție față de bărbatul său, din cauza episoadelor de violență repetate inclusiv asupra copilului celor doi.

Alexandru V. a ajuns să aibă de ispășit o condamnare de muncă în folosul comunității la școala gimnazială din comuna Mogoșoaia după ce a fost găsit vinovat de ultraj judiciar, victima sa fiind un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 4 din București.

Deranjat că magistratul a dat clasare unui dosar, Alexandru V. a trimis zeci de mailuri care conțineau mesaje de amenințare la adresa procurorului care a îndrăznit să nu ia în serios plângerea sa.

Astfel începând din luna mai 2021 și până la mijlocul lunii octombrie, Alexandru V. a trimis constant mesaje de amenințare atât pe adresa de mail a parchetului, dar și pe cele ale secției 14 de poliție. Nu atât vulgaritatea mesajelor a deranjat, cât amenințările, unele dintre ele parțial concretizate, se arată în actul de acuzare. Mailurile erau însoțite chiar și de fotografii în care erau surprinse sticle ce păreau de tipul cocktail Molotov amplasate în fața sediului Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 4 București, în parcarea instituției, chiar lângă mașina unui grefier.

Individul amenința că va lua 10 sticle umplute cu benzină și ulei de motor, o cârpă, și că acestea vor zbura pe Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București ”pentru nerespectarea legii și a dreptului său”.

Totodată amenința că, dacă va mai fi ”enervat” de cei din cadrul parchetului, va intra cu un spray paralizant și cu un cuțit peste magistrați și aceștia nu vor mai scăpa din mâinile lui decât cu ajutorul celor din cadrul SRI Antitero.

”Amenințarea e transmisă, o execut instant cu prima nedreptate care mi se va face. (…),Mi-ați tras țeapă când XXX a încălcat ordinul și ați dat clasare, mi-am pierdut timpul cu parchetul p***i mele 4, stai că o rezolvăm cu cuțitul, sprayul paralizant și cu Molotov, voi nu merge altfel, să vă f*t familia pe p**ă de infecți ordinari, să vă iau morții pe p**ă, bag cuțitul în voi dacă nu respectați legea și dreptul meu, vă f*t și molotov în clădire, pe voi o să vă salveze SRI Antitero din mâna mea de data asta, stai să vezi ce fac dacă îmi trageți țeapă și de data asta", este doar unul dintre mesajele transmise pe adresa de mail a parchetului.

,,vin cu 112 și fac circ acolo, scuip, sparg garduri, geamuri, înjur, flecmă, nu merge altfel cu Secția 14.(…) Orice folosire a forței la adresa mea, voi reacționa în egală măsură."

”Mă doare în p**a că îmi dă SRI un glonț sau sau Jandarmeria dar până vin ei vă f*t clădirea și morții în 30 secunde. Mai omor și un procuror nevinovat de la 4 ca are șef PSD ist și să mă s********c pe fața lui, că te prinde fraiere. Poate te găsesc după nume prenume într-o bază de date și vin direct la tine acasă f****i mortii m**y de procuror șef, ști tu care esti."

”Va fi o rețetă cu ingrediente de farmacist, pe lângă ulei de motor, benzină va avea și alte inflamabile, plus o cârpă specială. Va fi ceva cu dedicație. Vor fi puse ingredientele la gramaj, treabă făcută de farmacist. Ora paișpe cinșpe, șase Molotov la orele prânzului ori pe noapte, doi și un sfert să țineți minte”

„Vă rad clădirea aia cu molotov, nu va mai fi pe hartă, o să vedeți. Mă răzbun eu pe voi, nu scăpați așa ieftin cu mine„.

În urma acestei lungi serii de amenințări, farmacistul a fost arestat și ulterior plasat în arest la domiciliu. În instanță a pledat nevinovat, susținând că nu el este autorul mesajelor de amenințare, ci personae necunoscute care i-ar fi spart adresa de e-mail.

Instanța penală a Judecătoriei Sectorului 3, acolo unde s-a aflat în judecată dosarul farmacistului, l-a condamnat la închisoare cu suspendare pentru ultraj judiciar.

Ca pedeapsă complementară, Alexandru V. va avea obligația să muncească în folosul comunității timp de două luni la Școala Gimnazială nr.1 din Mogoșoaia, în ciuda problemelor sale de sănătate. Individul a fost diagnosticat cu tulburare de personalitate mixtă, cu trăsături predominant narcisice, antisociale şi paranoid, motiv pentru care instanța a decis inculpatului ”obligaţia de a se supune măsurilor de control, tratament sau îngrijire medical”.

Decizia Judecătoriei Sector 3 nu este definitivă.

Condamnare pentru un individ care a lovit un jandarm cu o doză de bere: 5.000 de euro daune morale și închisoare cu suspendare
Condamnare pentru un individ care a lovit un jandarm cu o doză de bere: 5.000 de euro daune morale și închisoare cu suspendare
Un bărbat din Butani, județul Bihor, a fost condamnat la închisoare cu suspendare și la plata de daune morale în valoare de 5.000 de euro, după ce a agresat un jandarm chemat să-l calmeze...
Doi ani și jumătate de închisoare pentru sărutul forțat de la Campionatul Mondial?
Doi ani și jumătate de închisoare pentru sărutul forțat de la Campionatul Mondial?
Parchetul spaniol solicită o pedeapsă de doi ani şi jumătate de închisoare împotriva fostului preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales, pentru infracţiunile de agresiune...
#procurori, #parchet, #Sector 4 Bucuresti, #farmacist, #judecatorie, #inchisoare , #Parchet