Șofer fără permis, cu mașină neînmatriculată și o alcoolemie „exagerat de mare”. De ce a fost condamnat cu suspendare și câți ani nu are voie să conducă

Luni, 04 Martie 2024, ora 04:00
3741 citiri
Șofer fără permis, cu mașină neînmatriculată și o alcoolemie „exagerat de mare”. De ce a fost condamnat cu suspendare și câți ani nu are voie să conducă
Bărbatul a avut o alcoolemie considerată „exagerat de mare” FOTO Poliția Română

Un bărbat din Lugoj, județul Timiș, a fost condamnat la doi ani și 11 luni de închisoare cu suspendare după ce a fost prin conducând o mașină neînmatriculată, fără permis și cu o alcoolemie care i-a speriat pe polițiști. Sentința nu este definitivă.

Dosarul penal pe numele bărbatului a fost deschis în mai 2023, când mașina pe care o conducea pe strada Lăcrămioarelor din Lugoj a fost implicată într-un accident fără victime. Pentru că era băut, bărbatul a fost dus la recoltarea probelor de sânge la spitalul din Lugoj.

Rezultatul analizelor de sânge a scos o alcoolemie uriașă: 4,10 gr/l la prima prelevare şi 3,84 gr/l la cea de-a doua prelevare. În plus, s-a descoperit că bărbatul nu avea permis de conducere, iar mașina era neînmatriculată. În urma anchetei, bărbatul a fost trimis în judecată pentru trei fapte: conducere fără permis, conducerea unei mașini neînmatriculate și conducere sub influența băuturilor alcoolice.

În urma procesului judecat la Judecătoria Lugoj, bărbatul a fost condamnat la doi ani și 11 luni de închisoare cu suspendare și a fost obligat să presteze 110 zile de muncă în folosul comunității. De asemenea, bărbatului i s-a interzis să conducă pentru o perioadă de trei ani.

„Raportat la nivelul exagerat de mare al alcoolemiei avute de parte la prima prelevare, de peste 5 ori limita minimă, la perseverența infracțională deosebită a acestuia, la implicarea sa într-un accident de circulație datorat inclusiv conducerii unui autoturism fără permis și cu o alcoolemie record, instanța apreciază necesară dispunerea în sarcina inculpatului, pentru o perioadă de 3 ani, a pedepsei complementare a interzicerii exercitării dreptului prev. de art. 66 alin. 1 lit. i Cod penal, respectiv interdicția privind dreptul de a conduce pe drumurile publice vehicule pentru care legea implică necesitatea deținerii permisului de conducere”, se arată în sentința Judecătoriei Lugoj, care nu este definitivă.

Judecătorul a explicat și motivele pentru care a considerat că o pedeapsă cu suspendare este suficientă în acest caz.

„Nu se va dispune executarea pedepsei în regim de detenție raportat la împrejurarea că partea se află totuși la prima confruntare cu legea penală română și figurează în calitate de angajat potrivit mențiunilor din rechizitoriu, persoană cu 13 clase ca nivel de pregătire, așa încât cuantumul pedepsei și interdicțiile impuse, obligațiile ce vor reveni, sunt suficiente pentru conștientizarea inculpatului cu privire la consecințele periculoase ale comportamentului său infracțional”, se mai arată în sentința Judecătoriei Lugoj, care poate fi atacată cu apel.

Prințul și complotiștii. Începe mega-procesul rețelei de extremă-dreapta ce pregătea o lovitură de stat în Germania
Prințul și complotiștii. Începe mega-procesul rețelei de extremă-dreapta ce pregătea o lovitură de stat în Germania
Un fost soldat, un teoretician al conspirației, un astrolog și un antivaccinist se numără printre primele 27 de persoane judecate pentru încercarea de a răsturna prin violență guvernul...
Șofer prins beat la volan și gonind cu 143 de kilometri pe oră pe DN2 - E85. Amenda uriașă primită de conducătorul auto
Șofer prins beat la volan și gonind cu 143 de kilometri pe oră pe DN2 - E85. Amenda uriașă primită de conducătorul auto
Un şofer sub influenţa băuturilor alcoolice a fost prins de poliţişti conducând cu viteza de 143 kilometri pe oră pe DN2 - E85, a informat, duminică, Inspectoratul de Poliţie Judeţean...
#proces, #Sofer, #permis, #alcoolemie, #inchisoare cu suspendare , #justitie