Momentul în care un șofer ucide intenționat un câine cu mașina. Protest al iubitorilor de animale față de pedeapsa blândă din justiție VIDEO

Autor: N.G.
Miercuri, 12 Ianuarie 2022, ora 21:50
3566 citiri
Momentul în care un șofer ucide intenționat un câine cu mașina. Protest al iubitorilor de animale față de pedeapsa blândă din justiție VIDEO
Cățelușa Rosa și susținători ai familiei prezenți la Alba Iulia. Foto: alba24.ro

Curtea de Apel Alba Iulia a judecat miercuri, 12 ianuarie 2022, un proces privind o faptă de ucidere cu intenție a unui animal. Un bărbat în vârstă de 60 de ani din Deva încearcă să scape de amenda penală și daunele morale decise de Judecătoria Deva.

Pe de altă parte, stăpânii cățelușei omorâte în 28 mai 2020 susțin că pedeapsa aplicată de instanța de fond este mult prea blândă față de gravitatea faptei. Aceștia au fost susținuți de un grup de iubitori de animale, care au organizat un mic protest lângă sediul Curții de Apel.

Bărbatul (Ioan P.) a fost condamnat, pe 2 noiembrie 2021, la o amendă penală de 2.400 de lei, cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani. Dacă în acest timp acesta nu mai săvârșește nicio altă infracțiune, nu va plăti nici amenda penală. După decesul cățelușei, fiica familiei a fost grav afectată și a avut nevoie de consiliere și îngrijiri medicale.

Daune morale de 5.000 de lei

Instanța de fond l-a mai obligat să achite 1.500 de lei daune materiale şi 5.000 de lei daune morale familiei căreia i-a ucis câinele și a respins cererea de confiscare a autoturismului. Câinele familiei din Mintia se afla pe marginea unui drum, la circa 1,5 metri de partea carosabilă. Șoferul a ieșit cu mașina de pe drum și a trecut peste animal, care a decedat în urma rănilor suferite.

Momentul în care mașina trece peste cățelușa Rosa

Câinele de talie mică, pe nume Rosa, ieşise din curte după ce stăpânii săi au lăsat poarta deschisă. „Persoana vătămată s-a întors în casă după lesă, moment în care a auzit o accelerare de motor şi apoi a găsit câinele fără suflare. Ulterior, a vizionat înregistrările efectuate de camerele video, ce redau atacul agresiv al inculpatului, aflat la volanul unui autoturism, îndreptat împotriva câinelul”, se arată în dosar.

Potrivit anchetatorilor, din imagini rezultă că autoturismul Peugeot, condus de inculpat, se deplasa cu viteză redusă pe drumul din Mintia, dinspre DN 7. La o distanţă de aproximativ 50 metri de imobilul familiei vătămate, se observă un câine de talie mică, pe o păşune situată la marginea drumului.

„Apropiindu-se de animal, autoturismul măreşte viteza de deplasare şi îşi schimbă direcţia de mers, îndreptându-se către animal, moment în care se observă intenţia clară de a-l lovi. Observând că vehiculul se deplasează cu viteză în direcţia sa, câinele şi schimbă direcţia de mers, dar nu reuşeşte să se retragă din calea vehiculului, fiind călcat cu roţile din partea stângă. Inculpatul, după ce loveşte câinele cu autoturismul, revine pe drumul pietruit, continuându-şi deplasarea, fără să oprească”, se arată în hotărârea instanței de fond. Autorul infracţiunii a recunoscut faptele şi a declarat că ar fi fost incomodat, în aceeaşi zi, de câinele aflat pe drum care lătrase la el.

Protest la Alba Iulia

Iubitorii de animale care au susținut cauza familiei din Hunedoara la instanța din Alba Iulia au cerut pedepse mai mari pentru cei care rănesc sau ucid animale. ”Ne-am adunat să evidențiem importanța unor măsuri reale pe viitor, deoarece amenda poate să fie sau nu plătită, cazul se uită, iar cei cu intenție rele o iau de la capăt. Nu știu care este pedeapsa cea mai eficientă sau măsura cea mai eficientă, dar știu că trebuie să arătăm că oamenii vor să facă ceva mai mult pentru aceste suflete, care nu au nici o apărare.

Foto: alba24.ro

Cred că de cele mai multe ori se lasă cu o mustrare, o observație, i se atrage atenția. Alteori se lasă cu amendă, nu cred că aceste lucruri au vreun efect până la urmă. Poate cu cât pedeapsa este mai drastică omul se va gândi de mai mult înainte să comită o astfel de faptă”, a declarat Diana Pânzaru, una dintre iubitoarele de animale, citată de alba24.ro.

Curtea de Apel a rămas în pronunțare, hotărârea definitivă urmând a fi pronunțată pe data de 21 ianuarie 2022.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

FOTO. Mașina unică a lui Țiriac! Magnatul a primit o mașină de colecție produsă în 275 de exemplare
FOTO. Mașina unică a lui Țiriac! Magnatul a primit o mașină de colecție produsă în 275 de exemplare
Țiriac și-a adăugat în colecție o mașină pentru care a făcut comandă acum 5 ani. Este vorba despre un spectaculos model Mercedes AMG Project One, produs în doar 275 de exemplare....
Protest al angajaților Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii: ”Salvaţi Memoria, Adevărul, Viitorul!”
Protest al angajaților Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii: ”Salvaţi Memoria, Adevărul, Viitorul!”
Angajații Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) protestează public faţă de decizia politicienilor de majorare a numărului membrilor Colegiului, în contextul...
#proces, #ucidere, #caine, #masina, #protest, #alba iulia , #justitie