Daunele morale pe care le va plăti consilierul PSD care a spus despre Clotilde Armand că în Franța ”era răpită și violată zile în șir”

Autor: N.G.
Sambata, 30 Aprilie 2022, ora 18:09 8349 citiri
Ioan Micu, consilierul județean PSD Vrancea

Un consilier județean PSD din Vrancea a fost obligat de Tribunalul București să îi plătească daune importante primarului Sectorului 1, Clotilde Armand.

Ioan Micu va trebui să plătească daune morale în valoare de 30.000 de lei. ”Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 30.000 lei daune morale. Respinge în rest cererea, ca neîntemeiată. Cu apel în 30 de zile de la comunicare; cererea de apel se depune la Tribunalul Bucureşti”, se precizează în dispozitivul hotărârii Tribunalului București din 27 aprilie 2022. Hotărârea nu este definitivă.

Ioan Micu a lansat, în iunie 2021, un atac grosolan la adresa primarului Clotilde Armand, într-un comentariu la o postare pe Facebook despre criza gunoaielor din Sectorul 1. El a scris că "În Franţa era răpită şi violată zile în şir".

Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, liberalul Cătălin Toma, a reacţionat tot printr-o postare pe Facebook: ”Consilierul judeţean PSD Ioan Micu a depăşit orice limită a bunului simţ în ceea ce priveşte exprimarea pe paginile de socializare. Social-democratul a jignit-o pe Clotilde Armand, primarul sectorului I al Capitalei, ”aplaudând” indirect modul în care aceasta a fost agresată în Bucureşti.

În condițiile în care Ioan Micu este consilier județean, gestul său afectează și imaginea instituției, motiv pentru care solicit public conducerii PSD Vrancea (care o mai fi că nu se știe prea bine), sancționarea membrului social-democrat pentru derapajul de care a dat dovadă”.

Consilierul PSD a motivat că băuse câteva beri și a susținut că ceea ce a scris era un pamflet. Șeful PSD Vrancea, Nicușor Halici, a anunțat într-un comunicat că se dezice ”total” de comentariile lui Ioan Micu și va solicita excluderea acestuia din partid. Consilierul județean a rămas, însă, membru PSD.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com