De ce nu poate poliția să intervină în cazul unui bărbat care își terorizează vecinii. Legea care protejează agresorul

Luni, 26 Septembrie 2022, ora 16:35 5179 citiri
Un cartier din Cluj-Napoca este terorizat de un bărbat FOTO stiridecluj.ro

Un cartier din Cluj-Napoca este terorizat de un bărbat. Vecinii au făcut zeci de plângeri la politie.

Clujeanul cu probleme psihice, care terorizează cartierul Plopilor, nu poate fi oprit pentru că legislația din România se aplică numai dacă lucrurile devin grave, potrivit stiridecluj.ro.

Unul dintre vecinii bărbatului a fost agresat și a suferit daune. Acesta a făcut zeci de plângeri, scrie sursa citată.

”În referire la informațiile apărute în spațiul public, privind comportamentul unui bărbat care domiciliază într-un cartier din municipiul Cluj-Napoca, prin care ar fi afectată liniștea locuitorilor, respectiv activitățile desfășurate de polițiști în acest caz, precizăm următoarele:

În perioada 2018 – 2022, sub coordonarea unității de parchet, au fost instrumentate 5 dosare penale, sub aspectul infracțiunilor de lovire sau alte violențe, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Totodată, în perioada de referință, ca urmare a sesizărilor efectuate prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, polițiștii au aplicat un număr de 16 sancțiuni contravenționale, iar în cazul a 5 intervenții ale polițiștilor, persoana a fost internată nevoluntar într-un centru medical.

Astfel, în situațiile sesizate, în funcție de aspectele constatate, polițiștii au luat măsurile legale, fiind întocmite dosare penale și aplicate sancțiuni contravenționale”, precizează IPJ Cluj.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com