Cele mai frecvente probleme auto și cum le poți rezolva

Advertorial
Joi, 21 Aprilie 2022, ora 15:30
5906 citiri
Cele mai frecvente probleme auto și cum le poți rezolva
FOTO: Freepik.com

Mașinile nu sunt indestructibile și pot apărea probleme dacă le folosești pentru o perioadă lungă de timp, fără a face verificări tehnice regulate în prealabil.

Defecțiunile pot apărea din mai multe motive, așa că, dacă ești curios, iată topul celor mai frecvente probleme ale mașinii și cum să le rezolvi:

Bateria mașinii este descărcată sau deteriorată

Defecțiunile cele mai întâlnite la mașini sunt cele care au legătură cu bateria auto. În general, o baterie are autonomie între 2 și 5 ani sau de aproximativ 80.000 de kilometri, însă durata de viață este influențată de factori precum frecvența utilizării vehiculului, distanțele parcurse și timpul petrecut în staționare. Semnele care indică probleme cu bateria sunt, de obicei, pâlpâirile martorilor din bord și incapacitatea motorului de a porni.

Soluțiile sunt simple:

• Poți porni mașina cu ajutorul cablurilor de curent conectate la bateria altei mașini. Conectează bornele pozitive și negative ale cablului cu cele ale mașinii donatoare, iar apoi pornește-o pentru câteva minute, pentru a se încărca;

• Poți, de asemenea, să apelezi la un service auto care să poată încărca baterii auto. Ține cont că poți apela la această rezolvare de câteva ori.

Dacă niciuna dintre soluții nu dă rezultat, atunci e timpul să te interesezi de alte baterii auto.

De asemenea, este de preferat să îți schimbi bateria de fiecare dată când aceasta ori atinge limita de durată de viață, ori de kilometraj, chiar dacă nu prezintă urme de deteriorare.

Există scurgeri de ulei

Mașina care consumă prea mult ulei este cel mai mare coșmar al fiecărui șofer. Este cauzat de obicei pentru că nu schimbi uleiul atât de des pe cât ar trebui, conduci agresiv, determinând deteriorarea motorului, sau pur și simplu pentru că produsul este de slabă calitate. Asigură-te că înlocuiești uleiul și filtrul la timp și utilizează produse de înaltă calitate, cum ar fi uleiul de motor Liqui Moly. Ajustează-ți tipul de condus pentru a prelungi durata de viață a vehiculului.

Pana de cauciuc

Să rămâi în pană poate să devină enervant, însă poți foarte ușor să rezolvi problema. În majoritatea circumstanțelor, o anvelopă se dezumflă ca urmare a unei perforații sau a uzurii. Este recomandat să le schimbi la fiecare 80.000 de kilometri sau odată cu uleiul și filtrul. Dacă mașina a făcut o pană de cauciuc în mijlocul drumului, urmează aceste instrucțiuni pentru a schimba roata până când poți ajunge la următorul service auto:

  • Parchează într-un loc sigur, departe de trafic;
  • Ia-ți uneltele necesare: un cric, o cheie tubulară și roata de rezervă;
  • Scoate capacul roții, slăbește șuruburile și folosește cricul în poziția indicată de manualul mașinii, pentru a o ridica;
  • Schimbă anvelopa, coboară mașina cu ajutorul cricului și strânge șuruburile.

Scârțâitul frânelor

Dacă frânele mașinii tale încep să scârțâie sau să scoată tot felul de sunete, atunci este nevoie urgentă să fie schimbate. În general, plăcuțele de frână trebuie schimbate odată ce au atins 150.000 de kilometri. Motivul principal este uzura și condusul agresiv. Niciodată nu ar trebui să lași frânele să se uzeze complet, întrucât pot cauza probleme și mai mari mașinii tale și sunt un pericol. De îndată ce auzi un sunet în timpul frânării, apelează la primul service auto înregistrat ca să-ți fie schimbate plăcuțele de frână.

Întreținerea mașinii este foarte importantă dacă îți dorești să o utilizezi pentru o perioadă lungă de timp, în siguranță. Asigură-te că îți înregistrezi vehiculul pentru verificări periodice și nu aștepta până în ultimul moment să o repari.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#probleme auto, #probleme auto frecvente, #rezolvare probleme auto , #stiri auto