Un prizonier britanic din Ucraina și-a sunat mama să o anunțe că va fi executat. Poziția fermă a liderului pro-rus din Donețk

Joi, 23 Iunie 2022, ora 13:53 5935 citiri
Aiden Aslin are 28 de ani FOTO Telegraph

Aiden Aslin, un prizonier de război britanic condamnat în autoproclamata republică Donețk (DNR), și-a sunat rudele și și-a luat rămas bun de la ei, anunțând că va fi executat în curând, scrie The Telegraph.

El a spus că mai are puțin timp, deoarece nimeni din Marea Britanie nu a contactat partea rusă sau nu a încercat să negocieze eliberarea lui.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Aiden era foarte supărat când și-a sunat mama în această dimineață, 23 iunie. El a relatat că reprezentanții DNR i-au spus că nimeni din Marea Britanie nu i-a contactat și că va fi executat.

Publicația scrie că rudele condamnaților britanici Aiden Aslin și Sean Pinner, care au fost luați prizonieri la Mariupol în aprilie, sperau să se facă schimb de prizonieri de război. Cu toate acestea, liderul militanților pro-ruși, Denis Pușilin, a spus că nu are niciun motiv să-i ierte pe britanici. Potrivit acestuia, „instanța” a luat o decizie justă.

"Au venit în Ucraina pentru a ucide civili pentru bani. Prin urmare, nu văd nicio precondiție pentru atenuarea sau modificarea sentinței", a spus Pușilin.

Între timp, ministrul Afacerilor Externe al Regatului Unit, Liz Trass, consideră cei doi făceau parte din Forțele Armate ale Ucrainei, întrucât anterior semnaseră un contract cu armata ucraineană. Prin urmare, ambii britanici au tot dreptul la protecția prizonierilor de război în temeiul Convenției de la Geneva, a spus Trass.

O instanța a DPR a condamnat la moarte pe 9 iunie doi cetățeni britanici, Aiden Aslin, în vârstă de 28 de ani, și Sean Pinner, în vârstă de 48 de ani. Reprezentanții administrației de ocupație din regiunea Donețk din Ucraina au acuzat militarii ucraineni de recrutare și încercare de a prelua puterea cu forța.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News