Reactia Printului William, dupa interviul acordat de Harry si Meghan: Familia regala britanica nu este rasista

Joi, 11 Martie 2021, ora 15:26
4606 citiri
Reactia Printului William, dupa interviul acordat de Harry si Meghan: Familia regala britanica nu este rasista
Harry si Meghan au explicat motivele instrainarii fata de familia regala

Printul William a declarat joi ca familia regala britanica "nu este rasista" dupa ce Meghan, sotia fratelui sau mai mic Harry, a afirmat ca un membru al casei regale a intrebat cat de inchisa ar putea fi pielea fiului lor Archie, relateaza Reuters si AFP.

"Nu suntem deloc o familie rasista", a afirmat printul William in timpul unei vizite la o scoala din estul Londrei.

Meghan a declarat intr-un interviu acordat impreuna cu sotul ei, printul Harry, jurnalistei americane Oprah Winfrey ca fiului ei, Archie, in prezent in varsta de un an, i-a fost negat titlul de print intrucat existau anumite ingrijorari in familia regala legate de "cat de inchisa ar putea sa fie pielea lui dupa ce se va naste".

Printul William, 38 de ani, a afirmat ca nu a vorbit cu Harry dupa interviul difuzat in urma cu trei zile.

"Nu am vorbit inca cu el, dar o voi face", a spus William.

Harry si Meghan au explicat motivele instrainarii fata de familia regala si exilul lor in California intr-un interviu rasunator difuzat duminica in Statele Unite.

Fosta actrita in varsta de 39 de ani si sotul ei in varsta de 36 de ani, al saselea in ordinea succesiunii la tron, au mentionat presiunea media de nesuportat, rasismul si lipsa de sprijin din partea familiei regale pentru a justifica retragerea lor in urma cu un an, care a cufundat monarhia britanica in cea mai mare criza din 1997, de la moartea printesei Diana, mama lui William si a lui Harry.

Harry si Meghan au mentionat in timpul interviului acordat jurnalistei Oprah Winfrey afirmatiile unui membru al familiei regale despre ce culoare a pielii ar putea sa aiba fiul lor Archie, inainte de nasterea sa.

Acuzatiile au reaprins o dezbatere intensa in Marea Britanie, alimentata de protestele Black Lives Matter de anul trecut.

Regina Elisabeta a II-a a reactionat marti seara spunand ca este "intristata sa afle cat de dificili au fost acesti ultimi ani pentru Harry si Meghan", intr-un comunicat publicat de Palatul Buckingham.

Totodata, regina a declarat ca ia "foarte in serios" acuzatiile de rasism lansate de Meghan, o americanca metisa, si printul Harry. Majestatea Sa s-a angajat sa le analizeze "in privat", subliniind totodata ca "unele amintiri pot fi diferite".

Prințul Louis a împlinit 6 ani. De ziua lui, Kate și William l-au prezentat lumii pe rețelele sociale FOTO
Prințul Louis a împlinit 6 ani. De ziua lui, Kate și William l-au prezentat lumii pe rețelele sociale FOTO
Este sărbătoare în familia regală a Marii Britanii. Prințul Louis, fiul Prințului și Prințesei de Wales, a împlinit marți, 23 aprilie 2024, vârsta de 6 ani. Deși s-a crezut că...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#Printul William, #Printul Harry, #Meghan Markle, #interviu Oprah Winfrey , #stiri printul William