De ce au fost eutanasiati cainii de paza ai printului William?

Duminica, 22 Septembrie 2013, ora 09:59
5273 citiri
De ce au fost eutanasiati cainii de paza ai printului William?
Foto: Wamiz

De-a lungul anilor, ciobanestii Brus si Blade i-au asigurat protectia printului William, pe cand acesta activa in cadrul aviatiei militare britanice, Royal Air Force.

Dar atunci cand proaspatul tatic a parasit armata, celor doi caini nu li s-a oferit drept recompensa un trai linistit, ci dimpotriva, ciobanescul belgian in varsta de 9 ani si cel german de 7 au fost eutanasiati.

Cei doi caini au fost omorati chiar a doua zi de la anuntul plecarii printului William, care a activat, cum s-a mai spus, in ultimii trei ani la baza militara Royale Air Force din insula Anglesey, noteaza Wamiz

"Brus si Blade ii asigurau protectie lui William. Ei patrulau in cadrul bazei militare pentru a proteja personalul militar si echipamentele. Dar odata plecat, unitatea a fost inchisa", a explicat o sursa citata de publicatia "Sun", iar cainii ucisi.

Coincidenta sau... Confruntat cu revolta iubitorilor de animale, Ministerul britanic al Aparararii a trebuit sa ofere explicatii. El afirma ca daca patrupedele au fost eutanasiate a doua zi de la anuntul plecarii printului, nu este vorba decat de o pura "coincidenta".

In afara de acest lucru, institutia mentionata reaminteste ca Brus si Blade nu aveau doar rolul exclusiv de a-l apara pe print. Apoi, ei au fost eutanasiati din cauza ca aveau probleme de sanatate si de comportament. Erau prea agresivi pentru a putea trai in sanul unei familii care i-ar fi adoptat.

Cu toate acestea, explicatiile nu au reusit sa potoleasca mania asociatiilor pentru protectia animalelor. Mai ales ca aproximativ 300 de caini au fost exterminati in ultimii trei ani, iar alti 300 plasati spre adoptie unor familii.

...o eutanasiere de complezenta?

In timp ce RSPCA sustine ca ar fi trebuit incercate "toate solutiile posibile" inainte ca cei doi caini de paza ai printului sa fie ucisi, Ministerul riposteaza, declarand ca eutanasierea cainilor armatei a fost mereu aplicata in ultima instanta.

In replica, Roger Mugford, psiholog specializat in comportamentul animalier, spune: "Problemele de comportament sunt adesea inaintate ca scuza pentru a omori astfel de caini. Ceea ce trebuie facut este de a gasi solutii pentru imbunatatitea mediului lor. O singura intrebare se poate pune. Acesti caini ar mai fi ramas in viata daca printul William s-ar mai fi aflat in armata? Asta inseamna o eutanasiere de complezenta", a adaugat Mugford.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Printul William, #eutanasiere caini paza, #reactii asociatii protectie animale , #stiri printul William