Weekend cu nunta regala. Iata programul ceremoniei casatoriei printului Harry

Vineri, 18 Mai 2018, ora 10:14
4224 citiri
Weekend cu nunta regala. Iata programul ceremoniei casatoriei printului Harry
Foto: Arhiva Hepta.ro

Printul Harry al Marii Britanii si Meghan Markle se vor casatori, sambata, in cadrul unei ceremonii oficiale care va combina eleganta protocolului regal cu stralucirea evenimentelor organizate la Hollywood.

Cei doi se vor casatori religios in capela St. George de pe domeniul Castelului Windsor, cea mai veche si mai vasta resedinta regala din lume ce a fost locuita permanent de-a lungul secolelor.

Cu acest prilej, jurnalistii de la Reuters au publicat o serie de detalii insolite desprinse din programul oficial al nuntii regale. Toate orele mentionate sunt aproximative.

Ora 08:00 - Cei 1.200 de reprezentanti ai publicului larg care au fost invitati la nunta vor incepe sa soseasca pe peluza Castelului Windsor.

08:30 - 10:00 - Cei 600 de invitati care vor asista la ceremonia religioasa vor incepe sa soseasca in trasuri din care vor cobori in apropiere de Round Tower, un turn din structura Castelului Windsor. Invitatii vor merge apoi pe jos catre capela, accesul fiind permis prin intrarea sudica a acesteia.

Ora 10:20 - Membrii familiei regale britanice vor incepe sa soseasca si vor intra in capela prin Poarta Galileei. Unii dintre ei vor veni pe jos, altii vor veni in automobile.

In jurul acestei ore, Meghan Markle si mama ei vor parasi hotelul la bordul unui automobil, care va strabate promenada Long Walk ce duce pana in fata castelului, oferind spectatorilor ocazia de a o vedea pe mireasa in drumul ei spre capela.

Ora 10:30 - Printii Harry si William vor ajunge la capela, cel mai probabil pe jos, si vor intra in asezamantul religios prin poarta West Steps, dupa ce ii vor saluta pe reprezentantii publicului larg si ai unor asociatii de caritate, invitati sa asiste la eveniment din afara capelei.

Regina Elisabeta a II-a va fi ultimul membru al familiei regale care va ajunge la fata locului.

Automobilul in care se vor afla Meghan Markle si mama ei se va opri in fata capelei. Doria Ragland va cobori din masina si va intra singura in capela. Meghan Markle ar fi trebuit sa fie condusa spre altar de tatal ei, dar Meghan a confirmat ca acesta nu va fi prezent, ca urmare a unei operatii pe cord.

Meghan Markle va intra in capela prin poarta West Steps.

Ora 11:00 - Va incepe slujba religioasa. David Conner, diacon de Windsor, va conduce ceremonia, iar Justin Welby, arhiepiscop de Canterbury si lider spiritual al Bisericii Anglicane, va oficia secventa ceremoniala in timpul careia vor avea loc juramintele de credinta.

Episcopul afro-american Michael Curry, liderul Bisericii Episcopale, va sustine un discurs la finalul slujbei religioase.

Ora 12:00 - Ceremonia religioasa se va incheia. Tinerii casatoriti vor iesi din capela si ii vor saluta pe cei 200 de invitati speciali - reprezentanti ai unor asociatii de caritate - reuniti in fata capelei.

Membrii familiei regale se vor reuni in fata intrarii West Steps, in timp ce ceilalti invitati se vor alinia de-a lungul aleii centrale pentru a saluta cuplul princiar in timpul procesiunii ce marcheaza plecarea tinerilor casatoriti din fata capelei St. George intr-o trasura Ascot Landau. Procesiunea, in timpul careia cuplul va strabate localitatea Windsor inainte de a reveni la castel, parcurgand promenada Long Walk, va avea o durata de aproximativ 25 de minute.

Ora 12:25 - Invitatii prezenti la capela vor merge pe jos pentru a participa la o receptie organizata in St. George Hall, o uriasa sala de banchete din Apartamentele de Stat amenajate in Castelul Windsor. Cuplul princiar se va alatura invitatilor dupa incheierea procesiunii in trasura.

Ora 18:00 - Mirele si mireasa vor parasi castelul pentru a participa la o receptie de seara, organizata intr-o resedinta apropiata, Frogmore House, la care vor fi prezenti 200 de invitati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#Meghan Markle nunta Harry, #nunta Harry Meghan, #nunta regala Harry , #nunta