Trump: SUA nu vor plati pentru securitatea printului Harry si a lui Meghan Markle

Luni, 30 Martie 2020, ora 08:45 4780 citiri
Foto: Arhiva Hepta.ro

Presedintele Donald Trump a anuntat ca Statele Unite nu vor plati pentru securitatea printului Harry si a sotiei lui, Meghan Markle, despre care presa a scris ca se vor muta din Canada in California.

Intr-un mesaj publicat pe Twitter, presedintele american a transmis: "Sunt un mare prieten si admirator al reginei si Regatului Unit. A fost scris ca Harry si Meghan, care au parasit Regatul, vor avea resedinta permanenta in Canada. Acum, ei parasesc Canada pentru SUA. SUA nu vor plati pentru securitatea lor. Ei trebuie sa plateasca!".

Dupa ce s-au mutat in Canada, cuplul a trait sub protectia serviciului britanic de securitate si a politiei canadiene, iar acest lucru presupunea costuri de cateva milioane de dolari pe an.

Printul Harry, al saselea in ordinea succesiunii la tronul britanic, si sotia lui, Meghan, au anuntat pe 8 ianuarie ca renunta la obligatiile lor protocolare in cadrul familiei regale. Cei doi au renuntat la alocatia regala si trebuie sa returneze unele cheltuieli publice de care au beneficiat, in special 2,4 milioane de lire sterline (2,8 milioane de dolari), bani cu care a fost renovata resedinta lor din Regatul Unit.

Incepand din 31 martie, cei doi nu vor mai reprezenta monarhia.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com