Prințul Harry, moment sensibil într-o discuție cu Gabor Mate. „M-am speriat cel mai mult să pierd sentimentul pe care îl aveam faţă de mama mea”

Duminica, 05 Martie 2023, ora 07:28
2955 citiri
Prințul Harry, moment sensibil într-o discuție cu Gabor Mate. „M-am speriat cel mai mult să pierd sentimentul pe care îl aveam faţă de mama mea”
Prințul Harry și Meghan Markle FOTO Twitter/ @NielsenChrissi

Prinţul Harry a spus că „s-a simţit întotdeauna uşor diferit” faţă de familia sa şi că mama lui s-a simţit la fel. Într-o conversaţie online despre durere, Ducele de Sussex a spus că s-a temut să nu piardă amintirile despre mama sa Diana când a început terapia.

El a mai spus că s-a asigurat să-şi „sufoce” copiii cu afecţiune pentru a evita transmiterea oricăror „traume” sau „experienţe negative” din propria sa educaţie.

Discuţia sa a fost cu Dr. Gabor Maté, un autor despre traume şi dependenţă. Conversaţia lor, lângă un şemineu, în California s-a axat pe teme despre „trăitul cu pierderi” din memoriile sale, Spare.

Reflectând la răspunsul publicului la carte, Ducele de Sussex a insistat că nu este o „victimă” şi nici nu caută simpatie.

El a dezvăluit că propria sa reacţie la publicarea controversatei cărţi a fost să se simtă „incredibil de liber”.

„Am simţit că mi s-a luat o greutate uriaşă de pe umerii mei”, i-a spus el doctorului Maté, descriind cartea ca un „act de serviciu” pentru a-i ajuta pe alţii să încalce tabuul despre a vorbi despre problemele de sănătate mintală.

Discuţia de sâmbătă s-a concentrat pe emoţiile, terapia şi gândurile prinţului despre sănătatea mintală.

Dar nu a intrat în discuţiile regale recente, cum ar fi cererea ca Harry şi soţia sa Meghan să părăsească Frogmore Cottage - sau dacă va participa sau nu la încoronarea tatălui său.

De asemenea, nu au existat menţiuni despre felul în care familia regală, inclusiv fratele său, s-au simţit în legătură cu memoriile sale.

Prinţul Harry a descris că în copilărie şi adolescenţă „s-a simţit uşor diferit de restul familiei mele” – şi a avut sentimentul că trăieşte într-o „bulă”, pe care terapia l-a ajutat s-o spargă.

În faţa unui public internaţional online, a fost întrebat despre trăirea unei copilării cu lipsă de îmbrăţişări şi demonstraţii de afecţiune.

El a spus că, în cazul copiilor săi, „se asigură că îi sufoc cu dragoste şi afecţiune”.

„Ca tată, simt o responsabilitate uriaşă de a mă asigura că nu transmit nicio traumă sau... experienţe negative pe care le-am avut când eram copil”, a spus el.

A vorbit în mod repetat despre importanţa terapiei, chiar dacă aceasta ar putea crea un zid între el şi alte relaţii.

Dar el a spus că s-a temut în mod greşit că i-ar afecta sentimentele faţă de mama sa, Diana, care a murit într-un accident de maşină la Paris în 1997, când Harry avea 12 ani.

„Unul dintre lucrurile de care m-am speriat cel mai mult a fost să pierd sentimentul pe care îl aveam faţă de mama mea... oricum am reuşit să mă ţin de mama mea”, a spus Prinţul Harry.

Dar el nu pierduse acele sentimente şi ajunsese să-şi dea seama „că de fapt ea voia doar să fiu fericit”, i-a spus el doctorului Maté.

Prinţul a vorbit despre faptul că îi este „veşnic recunoscător” soţiei sale, Meghan, în schimbarea perspectivei, numind-o „o fiinţă umană excepţională”.

Dar el a spus că întâlnirea cu Meghan i-a oferit un „curs accelerat” în experienţa rasismului, pe care a descris-o ca fiind „destul de şocantă”.

Prinţul Harry a apărat, de asemenea, utilizarea medicamentelor psihedelice, spunând că l-au ajutat „să facă faţă traumelor şi durerilor din trecut” şi a fost precum „curăţarea parbrizului”.

El a spus că consumul de cocaină „nu a făcut nimic pentru mine”, dar că „marijuana este diferită, asta chiar m-a ajutat”.

Pentru a viziona interviul online, publicul a trebuit să cumpere o copie a cele mai bine vândute cărţi ale Prinţului Harry, care a şocat cu relatări fără precedent despre tensiunile dintre membrii regali şi revelaţii personale.

Acesta includea afirmaţii privind o altercaţie fizică cu fratele său, Prinţul William, şi consemna experienţele sale de a consuma droguri şi de a-şi pierde virginitatea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prințul Harry, lăsat fără pază când vizitează Marea Britanie. Trebuie să achite din propriul buzunar pentru protecție
Prințul Harry, lăsat fără pază când vizitează Marea Britanie. Trebuie să achite din propriul buzunar pentru protecție
Justiţia britanică, care în februarie a refuzat să îi acorde prinţului Harry protecţie poliţienească sistematică în timpul vizitelor sale în Marea Britanie, a respins luni, 15 aprilie,...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Printul Harry, #printesa diana, #gabor mate, #dr gabor mate , #stiri printul Harry