Prințul Harry nu mai primește protecție în Marea Britanie. "Nu-mi pot expune soţia la un astfel de risc"

Vineri, 08 Decembrie 2023, ora 10:19
2343 citiri
Prințul Harry nu mai primește protecție în Marea Britanie. "Nu-mi pot expune soţia la un astfel de risc"
Harry, Duce de Sussex, și soția sa Megan FOTO Hepta

Prinţul Harry e de părere că familia sa nu poate avea sentimentul de "acasă" în Marea Britanie din cauza lipsei unei securităţi adecvate, a declarat, joi, 7 decembrie, avocatul său la Londra, unde prinţul a contestat decizia Înaltei Curţi de a nu mai plăti în mod curent pentru propria securitate.

Ducele de Sussex, fiul cel mic al regelui Charles al III-lea, şi soţia sa Meghan au pierdut protecţia sistematică a forţelor de ordine, pe cheltuiala contribuabilului britanic, după ce au decis să se retragă din familia regală în 2020 şi să se mute în Statele Unite, conform AFP.

El contestă în instanţă această decizie a unui organism dependent de Ministerul de Interne, care îi acordă acum protecţie poliţienească de la caz la caz.

Joi, în ultima zi a acestei proceduri, care a început marţi şi se desfăşoară în principal cu uşile închise, avocata lui Harry, Shaheed Fatima, a citit o declaraţie a prinţului, care a fost absent de la audieri.

"Marea Britanie este un loc central în povestea copiilor mei şi un loc în care vreau ca ei să se simtă ca acasă, chiar dacă în prezent locuiesc în SUA. Dar acest lucru este imposibil dacă nu le putem asigura siguranţa în timp ce se află pe teritoriul britanic", a declarat Harry. "Nu-mi pot expune soţia la un astfel de risc, având în vedere prin ce am trecut, sunt reticent să mă expun şi pe mine în mod inutil", a adăugat el.

Prinţul susţine, de asemenea, că el şi soţia sa "s-au simţit obligaţi" să părăsească ţara în 2020 şi să se retragă din îndatoririle lor regale.

Zilele trecute, apărarea sa a susţinut că decizia autorităţilor de a schimba regulile care reglementează securitatea sa a fost "nedreaptă", având în vedere statutul său şi circumstanţele morţii mamei sale.

Prinţesa Diana a murit într-un accident de maşină la Paris în 1997, în timp ce era urmărită de paparazzi.

Ministerul de Interne a apărat principiul unei securităţi "adaptate" şi "specifice contextului" pentru prinţ, ca urmare a deciziei acestuia de a nu mai fi un membru activ al familiei regale.

În luna mai, o cerere a prinţului Harry de a plăti protecţia poliţiei din fonduri proprii a fost respinsă de justiţie.

Prințul Harry va sărbători a zecea aniversare a Jocurilor Invictus, eveniment sportiv internațional creat de el, la Londra
Prințul Harry va sărbători a zecea aniversare a Jocurilor Invictus, eveniment sportiv internațional creat de el, la Londra
Prinţul Harry va celebra cea de-a 10-a aniversare a Jocurilor Invictus participând la o slujbă ce va fi oficiată la Catedrala St. Paul din Londra, pe 8 mai, în timpul uneia dintre rarele sale...
Primul vaccin personalizat pentru cancer de piele, testat pe pacienți britanici
Primul vaccin personalizat pentru cancer de piele, testat pe pacienți britanici
Primul vaccin pe bază de ARNm personalizat din lume pentru melanom este testat pe pacienți britanici în ceea ce a fost salutat un potențial „moment de cotitură” pentru tratamentul...
#Printul Harry, #Marea Britanie, #protectie, #familie, #copii , #stiri printul Harry