Nunta regala. Printul Harry si Meghan Markle au zis "DA!"

Sambata, 19 Mai 2018, ora 15:40
23638 citiri
Nunta regala. Printul Harry si Meghan Markle au zis "DA!"
Foto: Twitter/BET Africa

Milioane de oameni din intreaga lume au fost cu ochii pe nunta printului Harry cu Meghan Markle. Cei doi s-au casatorit in capela St. George de pe domeniul Castelului Windsor.

Printul Charles a condus-o pe mireasa la altar, de vreme ce tatal ei nu a ajuns la nunta.

Cu o zi inainte de marele moment, Meghan Markle a spus ca se simte minunat, in timp ce printul Harry a sustinut ca este relaxat.

Corespondentul BBC la fata locului a transmis ca sute de oameni si-au petrecut noaptea in strada pentru a-i vedea indeaproape pe miri.

Mai mult, cuplul a incalcat cateva traditii, mai mici (tortul e diferit fata de ce se ofera de obicei invitatilor la o nunta regala din UK) sau mai mari (cum ar fi corul gospel de la ceremonia religioasa) ori chiar iesite din comun (1.200 de oameni din public asista la eveniment de pe domeniul Castelului Widsor).

La capela, 600 de invitati au fost prezenti pentru a-i vedea pe fericitii miri cum isi spun juramintele. Regina Elisabeta a II-a este ultimul membru al familiei regale care a ajuns la fata locului (vezi AICI programul complet).

Ceremonia a fost tinuta de David Conner, diacon de Windsor, iar Justin Welby, arhiepiscop de Canterbury si lider spiritual al Bisericii Anglicane, a oficiat secventa ceremoniala in timpul careia au avut loc juramintele de credinta. Mai mult, episcopul afro-american Michael Curry, liderul Bisericii Episcopale, a sustinut un discurs la finalul slujbei religioase.

UPDATE 15:40 Plimbarea cu caleasca s-a incheiat iar printul Harry si Meghan Merkle au ajuns la castelul Windsor. Urmeaza receptia si petrecerea. La cele doua evenimente presa nu are acces.

UPDATE 15:08 Cei doi tineri casatoriti au urcat intr-o caleasca cu care vor face o plimbare prin multimea adunata sa ii vada. Cuplul se va plimba cam 25 de minute parcurgand promenada Long Walk, iar apoi toata lumea merge la receptia care are loc la organizata in St. George Hall, o uriasa sala de banchete din Apartamentele de Stat amenajate in Castelul Windsor. Seara, petrecerea se tine la Frogmore House, la care vor fi prezenti 200 de invitati.

UPDATE 15:05 Ceremonia religioasa s-a incheiat. Printul Harry si Megan au iesit din Catedrala si s-au sarutat in fata multimii.

UPDATE 14.35: Cei doi isi spun juramintele.

UPDATE 14.11: Meghan Merkle si printul Charles au zis "DA"!

UPDATE 14.00: Meghan Merkle a intrat singura in capela si a inceput sa paseasca spre altar. Dupa putin timp i s-a alaturat printul Charles, tatal printului Harry, care a condus-o pana in fata altarului, unde o asteapta printul Harry, pe o muzica exceptionala. Dupa terminarea interpretarii, incepe ceremonia religioasa.

Sursa: Antena 3

UPDATE 13.55: Regina Elisabeta a II-a a ajuns la Castelul Windsor. Este imbracata intr-un costum de culoare verde praz, iar la palarie are o funda de culoare mov.

UPDATE 13.38: Printul Henry a intrat in capela, alaturi de fratele sau, printul William, care ii este cavaler de onoare.

UPDATE 13.19: Mireasa a pornit spre capela. Ea se afla intr-o masina vintage marca Rolls Royce si poarta un voal alb. De asemenea, rochia e tot alba.

UPDATE 12.00: Meghan Markle va purta pe deget o verigheta lucrata din aur galez primit in dar de la regina Elisabeta a II-a, in timp ce verigheta printului Harry va fi din platina, conform unui comunicat al Palatului Buckingham.

UPDATE 11.38: Oaspetii au inceput sa ajunga la capela. Printre cei 600 de invitati de seama se numara Oprah Winfrey, George Clooney si David Beckham, precum si membrii familiilor celor doi miri. De asemenea, nu mai putin de 2.640 de spectatori vor urmari ceremonia de pe domeniul Castelului Windsor.

UPDATE 10.30: Potrivit unui comunicat al Casei Regale, Harry si Meghan primesc titlul de Duce si Ducesa de Sussex.

UPDATE 10:00 Sute de oameni s-au trezit dis-de-dimineata si au urcat in tren pentru a ajunge la fata locului, care deja pare a fi un furnicar.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#nunta printul Harry Meghan Markle, #nunta printul Harry , #nunta