Canadienii nu vor sa plateasca pentru ca printul Harry si Meghan se muta la ei in tara

Joi, 16 Ianuarie 2020, ora 13:56
14536 citiri
Canadienii nu vor sa plateasca pentru ca printul Harry si Meghan se muta la ei in tara
Foto: captura video

Cei mai multi dintre canadieni nu doresc sa plateasca cheltuielile de sedere in tara lor a ducilor de Sussex, printul Harry si Meghan Markle, inclusiv cele privind securitatea cuplului princiar.

Sondajul institutului Angus Reid preluat de EFE arata ca aproape trei sferturi dintre canadieni (73%) nu accepta ca finantele publice sa suporte costul sederii in tara lor a nepotului reginei Elisabeta a II-a si a sotiei sale. Doar 3% dintre cei chestionati si-au exprimat sprijinul pentru ca tara sa sustina toate costurile de sedere a cuplului princiar, in timp ce 19% au declarat ca ar fi de acord sa fie platite doar unele cheltuieli.

Elisabeta a II-a este regina a 16 state suverane din Commonwealth, organizatie din care face parte si Canada. Saptamana trecuta, ducii de Sussex au zguduit temelia monarhiei britanice anuntandu-si "demisia" din Casa Regala si spunand ca isi vor petrece timpul intre Marea Britanie si America de Nord, cel mai probabil in Canada.

Anuntul a intervenit dupa ce printul Harry si Meghan si-au incheiat cele sase saptamani de vacanta in Canada impreuna cu fiul lor, Archie, intr-o resedinta in valoare de 14 milioane de dolari situata pe o insula din Vancouver.

Desi fosta actrita are cetatenia americana, inainte de casatoria cu Harry, ea a petrecut mult timp in Canada pe platourile de filmare din Toronto ale serialului "Suits".

Sotia printului Harry, Meghan Markle, a vizitat marti sediul unei organizatii caritabile din Vancouver, aceasta fiind prima sa iesire in public dupa ce cuplul a anuntat ca va renunta la obligatiile protocolare si isi va petrece timpul intre Regatul Unit si Canada.

Organizatia a publicat o fotografie in care membrii sai apar reuniti in jurul ducesei de Sussex, band ceai intr-o atmosfera relaxata.

La randul sau, printul Harry a vizitat Canada in numeroase ocazii, mai ales ca Toronto a fost, in 2017, gazda Jocurilor Invictus, o competitie sportiva creata de ducele de Sussex pentru veteranii de razboi cu dizabilitati fizice.

Sondajul Angus Reid, realizat intre 13 si 14 ianuarie pe un esantion de 1.154 de persoane, arata ca 66% dintre canadieni considera Casa Windsor "prea putin relevanta". In timp ce 45% dintre acestia sunt de parere ca tara lor nu ar trebui sa fie pe viitor o monarhie constitutionala.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Printul Harry Meghan Markle mutat Canada , #Meghan Markle