Mâncarea preferată a Prințesei Diana: amintirile bucătarului său

Vineri, 16 Februarie 2024, ora 22:00
3763 citiri
Mâncarea preferată a Prințesei Diana: amintirile bucătarului său
Printesa Diana FOTO captura YouTube

Cine nu se bucură de senzația de a fi tratat ca un rege sau o regină? O modalitate ușoară de a experimenta această senzație din confortul propriului cămin este să recreați rețetele pentru mâncărurile pe care regii le iubeau.

Regalitatea este un termen complex, dar o familie regală care atrage atenția la nivel global este cea britanică. Și dintre numeroșii membri ai acestei familii mari, o preferată a majorității oamenilor este Prințesa Diana.

Lady Di, cum era cunoscută, era foarte atentă la sănătate și, în concordanță cu această alegere de viață, mâncarea ei preferată - conform bucătarului regal care a gătit pentru ea timp de patru ani - era surprinzător de normală: ardei umpluți.

În timp ce s-a scris mult despre care a fost ultima masă a Prințesei Diana înainte de moartea sa tragică și prematură într-un accident de mașină în 1997, acum știm și ce îi plăcea să mănânce de mai multe ori pe săptămână în propria sa casă, frumosul Palat Kensington din Londra.

Faptul că îi plăceau aperitivele simple cunoscute sub numele de ardei umpluți a fost adus în atenția lumii de către Darren McGrady, care a fost bucătarul personal al Prințesei Diana în ultimii patru ani de viață. Anterior, el acumulase experiență culinară regală ca bucătar pentru însăși Regina Elisabeta a II-a, pentru care a gătit timp de 11 ani.

McGrady povestește că atunci când a preluat bucătăria regală a Lady Di, aceasta se vindecase deja de tulburările alimentare. Era hotărâtă, prin urmare, să rămână sănătoasă prin alimentație și exerciții. Vorbind cu HuffPost, el a spus: "După ce a depășit bulimia, a început să facă exerciții și să treacă la o dietă fără grăsimi, spunându-i lui McGrady, 'Vreau să ai grijă de toată grăsimea. Eu mă ocup de carbohidrați la sală.'"

Feluri de mâncare normale și sănătoase precum ardei umpluți și vinete umplute erau printre lucrurile pe care le cerea frecvent - uneori chiar de mai multe ori pe săptămână. Tipul de ardei umpluți pe care i-l pregătea erau ardei roșii umpluți cu ciuperci, dovlecei, orez, bacon și un cub de supă de pui adăugat pentru aromă. De asemenea, se adăuga brânză Parmezan deasupra.

Un alt fapt interesant pe care McGrady îl amintește despre Prințesa Diana este că nu era o bucătăreasă pricepută. Cu toate acestea, ea se bucura de mâncarea bună.

Pe lângă ardeii umpluți, care erau un fel de mâncare obișnuit pentru ea, îi plăcea și desertul tipic englezesc cunoscut sub numele de budincă de pâine și unt.

Datorită dorinței sale de a fi în formă, ea cerea și anumite ajustări aduse altor mâncăruri delicioase care erau gătite în bucătăriile regale. Aceasta era pentru a putea savura gustul mâncării în timp ce mânca cu fiii săi, William și Harry, dar să se ferească de caloriile suplimentare.

Prin urmare, McGrady obișnuia să facă versiuni fără grăsimi ale felurilor de mâncare care erau gătite pentru băieți sau pentru oaspeții regali - inclusiv Oprah Winfrey.

Astfel, varianta uleioasă și bogată în grăsimi a puiului și cartofilor la cuptor pregătită pentru fiii ei devenea fiartă și coaptă la cuptor pentru a se potrivi preferințelor Prințesei Diana, scrie yahoo.com.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#printesa diana, #mancare preferata, #bucatar, #ardei umpluti , #stiri magazin