Curățenia de primăvară - Organizarea biroului sporește productivitatea

Advertorial
Marti, 29 Martie 2022, ora 17:33
3129 citiri
Curățenia de primăvară - Organizarea biroului sporește productivitatea

Un anotimp al reînnoirii, primăvara este momentul perfect pentru a face o curățenie generală în casă și pentru a-ți organiza mai eficient spațiul. Dacă lucrezi de acasă, acesta este și momentul pentru a-ți reamenaja biroul.

Una dintre scuzele pentru a nu face acest lucru este, în general, lipsa de timp. Dar, dacă îți aloci câteva ore pentru a-ți organiza spațiul de lucru în timpul curățeniei de primăvară, vei vedea că te vei simți mai confortabil și mai productiv. Iată mai jos patru aspecte de care să ții cont pentru a avea un birou organizat și a fi mai productiv.

Curățarea și organizarea biroului

Potrivit unor studii, mulți dintre angajați cred că dezordinea din spațiul de lucru are un impact negativ asupra productivității. Chiar și atunci când lucrezi de acasă, asigură-te că biroul tău este bine organizat și arată profesional. Acest lucru este cu atât mai important dacă participi și la diverse întruniri online, cu colegi, clienți ori parteneri de afaceri. Folosește un planner anual și o agendă și renunță la notițe și post it-uri . Aruncă gunoaiele pe care poate ai tendința de a le lăsa pe birou, precum ambalajele alimentare. Scapă de obiectele care nu mai funcționează și care nu pot fi reparate, cum ar fi pixurile sparte sau goale. Donează orice obiect pe care nu îl folosești în mod regulat sau pentru care ai duplicate, precum diverse articole de papetărie.

Redecorarea spațiului de lucru

După ce ți-ai reorganizat biroul, poate fi un moment foarte bun să îl și redecorezi. De exemplu, un strat proaspăt de vopsea ori var lavabil pe pereții acestei zone de lucru îi poate da un aspect mai curat. Sau poți încerca o idee care se află în tendințe deja de câțiva ani, tapetul, aplicat pe unul dintre pereții spațiului de lucru. Tablouri și alte opere de artă te vor ajuta să te simți mai motivat, însă nu aglomera prea mult spațiul. De asemenea, plantele de interior pot reduce nivelul de dioxid de carbon și au un efect pozitiv asupra umidității și temperaturii aerului. Mai precis, ele sporesc gradul de umiditate și reduc temperatura din încăpere, având și efecte psihologice pozitive. Schimbând mediul înconjurător, te vei simți mai stimulat și îți vei schimba puțin rutina. În plus, mai multe studii privind personalizarea biroului au arătat că acest gest contribuie la creșterea productivității.

Alegerea unui scaun de birou potrivit

Un scaun birou potrivit poate fi aliatul performanței tale profesionale. Un scaun de birou confortabil te va ajuta să fii mai concentrat asupra sarcinii pe care o îndeplinești. Alege un scaun adaptat morfologiei tale, ergonomic, pentru a nu-ți provoca dureri de spate, și mai puțin voluminos, mai ales dacă nu dispui de spațiu generos pentru birou. Nu în ultimul rând, designul scaunului este important. Ai de ales între un model elegant, negru ori gri sau alb, și unul în nuanța preferată, din materiale clasice, precum lemnul, ori avangardiste.

Organizarea documentelor

Dacă lucrezi cu multe documente și nu ai încă un organizator inteligent pentru fișiere și dosare, este timpul să investești într-unul. Alege unele mai mult înalte decât late, cu rotile, pentru a putea fi ușor de mutat în caz de nevoie. Nu există un model standard de organizare a documentelor. Încearcă ceva personalizat, despre care știi că ar fi eficient pentru modul tău de lucru. Indiferent ce sistem alegi, este important să-l menții în ordine, pentru ca munca ta să se desfășoare fără probleme. Documentele vechi pot fi stocate în cutii într-un subsol, într-un garaj etc., iar cele inutile sau irelevante pot fi distruse cu ajutorul unui tocător.

Deoarece petreci mult timp lucrând, biroul tău trebuie să fie funcțional, ergonomic și să respecte propriile gusturi în materie de design. Reorganizarea și reamenajarea spațiului de lucru în timpul curățeniei de primăvară este esențială pentru creșterea productivității tale. Iar, cu sfaturile de mai sus, vei aduce o notă proaspătă, originală, fără să investești prea mult în noul tău spațiu de lucru.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#primavara, #curatenie de primavara , #stiri life style