Primarul USR Armand și viceprimarul PNL Porumb de la Sectorul 1 și-au "iluminat" protejații

Vineri, 11 Februarie 2022, ora 03:05
12160 citiri
Primarul USR Armand și viceprimarul PNL Porumb de la Sectorul 1 și-au "iluminat" protejații
Clotilde Armand, primarul USR și Ramona Porumb, viceprimarul PNL de la Sectorul 1 își bagă protejații la ciolan

Compania Municipală Iluminat Public București SRL (CMIPB) este firma Primăriei Capitalei, înființată de Gabriela Firea în 2017. După cum se înțelege, compania gestionează tot ce face lumină pe domeniul public din București. Conform spuselor actualului primar Nicușor Dan, CMIPB este una dintre companiile Primăriei Generale menținute provizoriu și care, la un moment dat, vor fi trecute în structura municipalității.

Deocamdată, la umbra CMIPB mănâncă o pâine bună șapte administratori (numiți provizoriu) și vreo nouă directori.

Frăția PNL

Florin Nicolae Andrei Diaconescu este președintele CA al companiei de iluminat public. Diaconescu este un vechi membru al PNL și fost consilier local la Sectorul 1 timp de opt ani (până în 2016), iar în 2020 a fost ales prim-vicepreședinte PNL Sector 1.

Avantajul de a fi liberal în zilele noastre este că mai ciupești un consiliu de administrație sau un contract cu statul. Andrei Diaconescu a beneficiat de amândouă.

Pentru că, în 2020, a prins două CA-uri: președinte CA al OPCOM și membru CA al Formenerg.

Andrei Diaconescu este descris de PNL ca un antreprenor în domeniul IT și publicitate care se mișcă prin acest domeniu încă din 1992.

Diaconescu este asociat în patru firme funcționale: Print Expert Simaco SRL, Simaco Advertising SRL, (firme de publicitate înființate în familie în 1994), Alt Computers SRL (unic acționar, înființată în 2002) și Simaco Import-Export SRL.

În ultima firmă, tot de publicitate și înființată în 1992, Andrei Diaconescu este asociat cu liberala Ramona Porumb, viceprimarul Sectorului 1 și secretarul general al PNL sector 1.

La alegerile locale din 2020, firma celor doi liberali, Simaco Import-Export SRL a realizat material publicitare în valoare de 140 mii lei. Așa au avut și ei să împartă la oameni flyere, broșuri și cărți de vizită.

Banii cheltuiți pentru campania electorală a Ramonei Porumb și care au ajuns la Simaco Import Export SRL sunt bani publici. Dar doamna viceprimar se jură că aceste achiziții au fost verificate de AEP și că nu a fost încălcată legea.

Ramona Porumb s-a înscris în PNL în anul 2008 dar a devenit politician adevărat în 2016, când a candidat, din partea PNL, pentru un post de consilier în consiliul local al sectorului 1.

Până acum câțiva ani, Ramona a fost director la firma lui Andrei Diaconescu, Alt Computers SRL. Se spune că ambii sunt apropiații Ioanei Costescu, consiliera personal a fostului primar Andrei Chiliman.

Și se mai spune că Diaconescu nu a mai ajuns pe listele de consilieri locali din 2016 din cauza unui dosar instrumentat de DNA Ploiesti în care erau cercetați Andrei Chiliman și Ioana Costescu pentru fapte de coruptie.

Tot în 2020, și firma de familie a lui Diaconescu, Print Expert Simaco SRL s-a bucurat de o atenție de 25.600 lei de la Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației printr-un contract.

Frăția USR

Corneliu Bărbuț este membru în CA și a candidat, în 2020, la consiliul local Sector 1 pe listele USR Plus. Bărbuț este considerat omul lui Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, fiind și un fel de consilier onorific al acesteia. De altfel, Bărbuț se invârte de mulți ani prin Primăria Sectorului 1.

Acum, Bărbuț este renumit pentru contractele pe care le câștigă cu primăriile orașelor în care USR are edili aleși.

La Brașov, unde primar este USR-istul Allen Coliban, firma administrată de Bărbuț, Vegacomp Consulting SRL, a primit un contract pentru servicii de „elaborare politică de parcare pentru Municipiul Brașov”.

La Bacău (orașul natal al lui Bărbuț), unde primar este USR-istul Lucian Stanciu Viziteu, firme care au legături cu Bărbuț au câștigat contracte de consultanță pentru proiectul de gestionare a parcărilor din oraș. Contractele au fost atribuite firmei Fiveplus Consulting, dar aceasta colaborează în implementarea proiectului cu firma lui Bărbuț, Vegacomp Consulting. La Bacău toată lumea știe că Bărbunț este coordonatorul de proiect.

La Sectorul 1, consilierii PNL o acuză pe primarul USR Clotilde Aramand că în spatele proiectului privind atribuirea parcărilor de reședință este Cornel Bărbuţ. Aceștia spun că au apărut în spaţiu public dovezi că Bărbuț se implică direct în elaborarea regulamentului pentru parcări.

Nuclearul

Daniel Dumitru Ene are un doctorat în Relații Internaționale obținut la SNSPA și este și el membru în CA. În prezent Ene este consilier pentru relații internaționale și cooperare internațională în domeniul energiei nucleare civile la Agenția pentru Deșeuri Nucleare și Radioactive.

El a mai fost consilier al ministrului economiei, consilier al ministrului afacerilor externe și șef de cabinet al vicepreședintelui Parlamentului României.

Ene a mai fost membru în CA-ul Romarm și director general al Companiei Naționale a Uraniului.

Daniel Dumitru Ene face parte din Consiliul Științific al Political Leadership Academy, un fel de școală de îndoctrinare liberal, înființată de Ben Oni Ardelean, pastor baptist și parlamentar PNL.

Ceilalți membri din CA-ul Companiei Municipale Iluminat Public București sunt Valentin Cojocaru (a lucrat la Bancorex, Alpha Bank, BRD și ING), Alin Mihai Silveanu și Cezar Militaru (conferențiar la Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” și lucrează la Asociația de Acreditare din România care funcționează sub Ministerului Economiei și vizează în principal acreditarea laboratoarelor de analize umane).

Floricele pentru Sectorul 1

Mircea Cristian Morozan este directorul general al Companiei Municipale Iluminat Public București.

Liberalul Morozan a fost consilier local din partea PNL în Primăria Sectorului 4 între anii 2008-2012.

Înainte a fost director-adjunct al Direcţiei de Administraţie a Pieţelor din Sectorul 4, iar în 2009, a mai fost numit şi director-general al SC Telecomunicaţii CFR SA.

În 2011, pe când era consilier local la Sectorul 4, Morozan se căpătuia cu un contract baban cu primăria Sectorului 1, condusă de colegul liberal Chiliman, pentru amenajarea şi îngrijirea spaţiilor verzi.

Contractul a fost împărțit de firmele Trimf Gardening SRL și Green Gardens Prestări Servicii SRL. Cea de-a doua a fost fondată în ianuarie 2011 de Mircea Cristian Morozan care, la o săptămână după ce a primit contractul, a părăsit firma.

Morozan mai este membru în CA al Infrastructură 5 SA, compania Primăriei Sectorului 5 care se ocupă de drumuri.

Ca la companiile adevărate, Morozan are trei adjuncți: Iuliana Pânzaru (fostă șefă a serviciului Licitații la SMART SA), Daniela Adriana Florea (fost director general adjunct tot la SMART SA) și Petre Cosmin Anghelina (acum vreo trei ani, când un incendiu a mistuit arhiva Companiei Municipale Parcuri și Grădini București, Anghelina era director general).

Răspunsul Primăriei

În replică, Primăria Sectorului 1 ne-a trimis următorul drept la replică:

„În legătură cu articolul “Primarul USR Armand și viceprimarul PNL Porumb de la Sectorul 1 și-au "iluminat" protejații”(care poate fi accesat on-line la adresa- https://ziare.com/primaria-sector-1/clotilde-armand-usr-primaria-sectorului-1-1724628) publicat în data 11 februarie 2022, de portalul www.ziare.com sub semnătura reporterului Sorin Ozon, Serviciul Imagine și Cultură al Primăriei Sectorului 1 a fost împuternicit să facă următoarele precizări:

Acest articol este scris într-un mod tendențios, dezinformează în mod grosolan opinia publică și aduce prejudicii de imagine instituției Primăriei Sectorului 1 și primarului Sectorului 1. Reporterul a preluat în documentarea acestui articol mai multe declarații neprobate făcute de-a lungul timpului de adversari politici sau de publicații obscure care au fost finanțate de fosta administrație locală.

De exemplu, următoarea fraza este complet falsă: “Bărbuț este considerat omul lui Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, fiind și un fel de consilier onorific al acesteia.” Domnul Cornel Bărbuț nu este “omul lui Clotilde Armand” și nici “un fel de consilier onorific al acesteia”- această funcție nu există în Primăria Sectorului 1. Articolul conține mai multe opinii personale și concluzii eronate, în redactarea acestui material de presă, sunt precizate vag “acuzații ale unor consilieri PNL”, care nu sunt susținute de probe sau declarații ale unor oficiali.

În plus, esențial pentru normele deotologice ale meseriei de jurnalist, la realizarea articolului de presă, reporterul Sorin Ozon nu a solicitat un punct de vedere de la instituția noastră, privind situațiile prezentate, consecința fiind prejudicierea imaginii Primăriei Sectorului 1. De altfel, o mare parte din articol prezintă situația unor contracte la Brașov și Bacău, fără legătură cu Sectorul 1, dar este realizată forțat o legătură artificială.

În virtutea corectei informări a cititorilor dumneavoastră, vă rugăm să publicați acest drept la replică pe aceeași pagină pe care a fost publicat și articolul, în termenul și în condițiile prevăzute de normele în vigoare.”

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#Primaria Sector 1, #viceprimar, #Clotilde Armand primarie sector 1 , #stiri Clotilde Armand