Fost ministru al Justiției, candidatul Dreptei Unite la Primăria Constanța. Cine va candida la șefia Consiliului Județean

Miercuri, 20 Martie 2024, ora 11:34
2757 citiri
Fost ministru al Justiției, candidatul Dreptei Unite la Primăria Constanța. Cine va candida la șefia Consiliului Județean
SUA și Franța au promis suplimentarea trupelor în România dacă situația se deteriorează FOTO Facebook / Stelian Ion

Deputatul USR Stelian Ion este candidatul Alianţei Dreapta Unită (ADU) la Primăria Constanţa, iar liderul PMP Constanţa, Claudiu Palaz, a fost desemnat candidatul ADU la preşedinţia Consiliului Judeţean Constanţa.

Reprezentanţii USR Constanţa au anunţat, miercuri, printr-un comunicat de presă, că Alianţa Dreapta Unită Constanţa, formată din USR, Forţa Dreptei şi PMP, a stabilit echipa de candidaţi pentru judeţul Constanţa la alegerile locale din 9 iunie.

Astfel, preşedintele USR Constanţa, deputatul Stelian Ion, este candidatul din partea Alianţei Dreapta Unită în cursa electorală pentru Primăria Constanţa.

Preşedintele PMP Constanţa, Claudiu Palaz, este candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.

Stelian Ion a declarat că îşi propune modernizarea oraşului.

„De mai bine de 30 de ani, PSD a decis tot ce a contat în oraşul nostru, şi anume: interesele personale ale celor care au condus şi conduc acest partid. De trei ani, li s-a alăturat şi PNL-ul, cu un primar care a menţinut PSD la putere şi pentru care a contat doar să satisfacă interesele rechinilor imobiliari şi să-şi bată joc de oraş. Pentru noi, toţi constănţenii contează, pentru noi modernizarea şi orientarea oraşului pentru investiţii în viitorul copiilor noştri sunt esenţiale”, a declarat Stelian Ion.

El a candidat pentru Primăria Constanţa şi în 2020, clasându-se pe locul 2. Potrivit datelor de la Autoritatea Electorală Permanentă, Vergil Chiţac (PNL) a obţinut 27.571 de voturi, iar locul al doilea i-a revenit candidatului Alianţei USR-PLUS la acea vreme, Stelian Ion, cu 23.528 de voturi.

Stelian Ion este deputat de Constanţa din anul 2016 şi pentru câteva luni a ocupat funcţia de ministru al Justiţiei.

Claudiu Palaz este preşedintele PMP Constanţa de la înfiinţarea acestei organizaţii. El a fost prefect al judeţului Constanţa între octombrie 2009 - aprilie 2012, iar între 2016-2020 a ocupat funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.

Până în prezent şi-au mai anunţat candidatura la Primăria Constanţa actualul primar Vergil Chiţac, din partea PNL, şi Ovidiu Cupşa, fost director Ceronav şi fost liberal, din partea AUR.

De asemenea, pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Constanţa şi-a mai anunţat candidatura Florin Mitroi, primar al comunei Valu lui Traian, din partea PNL.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
#Primaria Constanta, #dreapta unita, #alegeri 2024, #alegeri locale 2024 , #alegeri 2024