Nicușor Dan spune că s-a ajuns la un consens cu PNL-PSD pentru bugetul Capitalei: "Ei mi-au spus ce au de gând să facă"

Vineri, 22 Martie 2024, ora 10:26
2013 citiri
Nicușor Dan spune că s-a ajuns la un consens cu PNL-PSD pentru bugetul Capitalei: "Ei mi-au spus ce au de gând să facă"
Primarul Capitalei, Nicușor Dan FOTO Facebook/Nicușor Dan

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că bugetul Municipiului Bucureşti pentru anul 2024 urmează să fie adoptat vineri, 22 martie, după ce PNL şi PSD nu au votat forma propusă de Nicușor Dan în trei rânduri de convocare a Consiliului General al Municipiului București. Consilierii PNL și PSD au avut o ședință comună în care au stabilit că vor depune amendamentele împreună.

"Amendamentele vizează alocarea suplimentară a sumei de 200 milioane de lei pentru subvenția la termoficare, respectiv 200 de milioane de lei în pentru subvenția la transportul public, precum și alocarea sumelor necesare pentru plata parțială a restanțelor la sprijinul pentru persoanele adulte cu dizabilități, 25 de milioane de lei pentru proiectul Banca de alimente, 25 de milioane de lei pentru deblocarea blocului social din Prelungirea Ghencea și sumele necesare pentru deblocarea proiectului Penetrație Ciurel – Autostrada A1.", se arată într-un comunicat PSD.

Comunicatul este semnat de ambii lideri ai filialelor locale, Gabriela Firea şi Sebastian Burduja. Nicușor Dan spune că a convenit cu PNL și PSD ca de data aceasta să treacă proiectul de buget.

"Am avut o discuţie cu liderii consilierilor PNL şi PSD, ca să ne armonizăm pe această şedinţă din 22 martie. Ei mi-au spus ce au de gând să facă şi care e modificarea la buget pe care vor să o propună. Sunt în contact cu Direcţia Economică din Primărie, ca lucrurile să se întâmple şi pe 22 martie, după cum au spus ei, o să avem un buget, în sfârşit", a precizat edilul, miercuri, pentru Digi24.ro.

Nicuşor Dan s-a declarat convins că bugetul va fi adoptat pe 22 martie şi că în felul acesta vor putea fi achitate facturile întârziate pentru spitale, administrarea străzilor sau furnizori. El a mai precizat că nu vor fi diminuaţi banii alocaţi pentru investiţii prin amendamentul susţinut de PSD şi PNL.

Nicuşor Dan a reiterat că, în calitate de primar general, a propus un proiect de buget pentru anul 2024 care este "foarte asemănător" cu cel din anii 2021, 2022 şi 2023. El a remarcat că proiectele anterioare au fost adoptate, în condiţiile în care cel din 2024 "a stat mai bine de o lună de zile". Edilul general a opinat că, în mod "foarte probabil", acest lucru are o legătură cu campania electorală.

"În proiectul de amendament despre care am discutat azi, nu se ating zone vitale din funcţionarea Primăriei. (...) Pe de altă parte, în aceste zile, din 8 martie până în prezent, timp de aproape două săptămâni, am avut dificultăţi, pentru că 95% din sursa noastră de finanţare sunt aceşti bani, din impozite care vin de la stat.

Există o lege care spune că nu putem să îi luăm până nu avem buget şi tranşa pe care noi trebuia să o primim pe 8 martie, de 350 de milioane de lei, nu am primit-o. Şi atunci, au fost telefoane la bănci, care aşteptau să le plătim rate; artificii, ca să putem să plătim salarii; amânări de facturi pentru oameni care fac lucrări pentru noi... deci a fost complicat. Aceste două săptămâni au fost complicate", a spus Nicuşor Dan.

Înțepături între candidații Alianței PSD-PNL. Burduja o șicanează pe Firea: "Dacă era o alternativă pentru Primăria Capitalei, nu m-aș fi înscris în cursă"
Înțepături între candidații Alianței PSD-PNL. Burduja o șicanează pe Firea: "Dacă era o alternativă pentru Primăria Capitalei, nu m-aș fi înscris în cursă"
Candidat PNL la funcţia de primar al Capitalei, Sebastian Burduja, susține că s-a înscris într-o cursă electorală "strânsă", în care toți cei "patru candidaţi cu şanse", iar voturile...
Piedone și-a lansat programul pentru alegeri: "Sunt omul care încă mănâncă parizer şi usturoi/E uşor să fii papagal" VIDEO
Piedone și-a lansat programul pentru alegeri: "Sunt omul care încă mănâncă parizer şi usturoi/E uşor să fii papagal" VIDEO
Cristian Popescu Piedone şi-a lansat vineri, 26 aprilie, programul politic sub forma unui "contract cu cetăţenii Bucureştiului". Candidat din partea PUSL la funcţia de primar general al...
#Primaria Capitalei, #PNL PSD, #Nicusor Dan Primaria Capitalei, #buget 2024, #termoficare Bucuresti , #primaria Capitalei