Primăria Capitalei își refinanțează datoria publică. Proiectele de infrastructură în care vor fi investiți banii

Luni, 10 Iulie 2023, ora 11:44
1688 citiri
Primăria Capitalei își refinanțează datoria publică. Proiectele de infrastructură în care vor fi investiți banii
Primăria Municipiului București FOTO Facebook Pagina Oficială

Banca Comercială Română (BCR) a câștigat, din postura de unic ofertant, o licitație a Primăriei Municipiului București (PMB) pentru contractarea unui împrumut de 156,463 milioane de lei, suma fiind necesară refinanțării datoriei publice locale provenită din ratele de capital scadente în semestrul II 2023, arată Profit.ro.

Creditul a fost acordat pe o perioadă de 5 ani și, pe perioada împrumutului, PMB va achita dobânzi în sumă totală de 37,361 milioane de lei.

Către ce investiții va fi redirecționat împrumutul

Conform caietului de sarcini care descrie obiectul achiziției, unul dintre obiectivele de interes major îl reprezintă sistemul de termoficare al Municipiului București, care în ultimii ani a fost afectat de numeroase probleme apărute în funcționarea și exploatarea acestuia. Reabilitarea întregului sistem de termoficare al Municipiului București constituie un element esențial pentru implementarea cu succes a „Strategiei de alimentare cu energie termică în sistem centralizat a consumatorilor din Municipiul București”, însă constrângerile de natură tehnologică și financiară au condus la necesitatea programării lucrărilor în mai multe etape.

Reprezentanții primăriei au explicat în documentul citat că un alt obiectiv de interes major îl reprezintă infrastructura rutieră a Municipiului București. În prezent, se află în derulare mai multe proiecte de infrastructură.

Primăria dorește să structureze suma în mai multe proiecte de infrastructură, pentru acest obiectiv. Printre altele, câteva priorități ale autorităților locale din București sunt:

  • Obiectivul de investiții Pasaj Doamna Ghica, cu o propunerea pe credite interne de 31.500.000 lei. Proiectul Pasaj Doamna Ghica se încadrează în strategia de dezvoltare a infrastructurii de transport a municipiului București având ca obiectiv îmbunătățirea și modernizarea infrastructurii rutiere, prin decongestionarea traficului urban.
  • Pentru obiectivul de investiții Penetrație Prelungirea Ghencea – Domnești și Supralărgire Bulevardul Ghencea între strada Brașov și Terminal Tramvai 41, propunerea pe credite interne este de 20.000.000 lei.
  • Pentru obiectivul de investiții Refacere și modernizare patinoar artificial Mihai Flamaropol și realizarea de spații adiacente necesare desfășurării activităților sportive și de agrement, propunerea pe credite interne este de 10.000.000 lei
  • Pentru obiectivul de investiții Modernizare magistrale de termoficare aparținând SACET București, 9,17 km se vor investi 36.100.000 lei

ChatGPT a fost dat în judecată, de o asociaţie de protecţie a vieţii private: "Nici chiar editorul său, OpenAI, nu îl poate opri"
ChatGPT a fost dat în judecată, de o asociaţie de protecţie a vieţii private: "Nici chiar editorul său, OpenAI, nu îl poate opri"
Asociaţia vieneză de protecţie a vieţii private NOYB a anunţat luni că a intentat un proces în Austria împotriva programului de inteligenţă artificială generativă, deoarece "ChatGPT...
Vizita neașteptată a lui Elon Musk în China. Ce urmărește să obțină miliardarul american din întâlnirile cu oficialii comuniști VIDEO
Vizita neașteptată a lui Elon Musk în China. Ce urmărește să obțină miliardarul american din întâlnirile cu oficialii comuniști VIDEO
Miliardarul american Elon Musk a sosit duminică, 28 aprilie, la Beijing, într-o vizită neanunţată, unde va discuta cu autoritățile chineze unele aspecte legate de domeniul înaltei...
#Primaria Bucuresti, #refinantare credit, #investitii infrastructura, #primaria Bucuresti achizitii , #infrastructura