Primăria Baia Mare, executată silit de firma de salubrizare. Instituția a fost amendată și de Garda de Mediu după ce a depozitat deșeurile pe marginea unui râu

Marti, 11 Ianuarie 2022, ora 18:311402 citiri
Primăria Baia Mare, executată silit de firma de salubrizare. Instituția a fost amendată și de Garda de Mediu după ce a depozitat deșeurile pe marginea unui râu
Drusal a sistat colectarea deşeurilor menajere şi stradale în decembrie 2021 FOTO Pixabay

Operatorul de salubrizare Drusal a anunțat marți, 11 ianuarie, că va executa silit conturile Primăriei Baia Mare pentru plata unei restanțe la servicii în valoare de un milion de lei.

”În prima etapă, e vorba doar de recuperarea plăţilor pe facturile emise în luna iunie 2021, numai pentru salubrizarea stradală (... ) Drusal deţine decizii de executare silită pentru plata altor 11 facturi, numai pentru salubrizare stradală. Am încercat toate variantele posibile în a recupera banii pentru serviciile prestate în anul 2020, respectiv 2021, însă ne-am lovit de refuzul dialogului la nivel de administraţie, dar şi a plăţii facturilor emise. Am continuat să prestăm servicii în cei doi ani, dar la jumătate lunii decembrie ne-am oprit pentru că datoria Primăriei depăşea 25 de milioane lei”, a declarat pentru Agerpres directorul societății, Mihai Apan.

Conform acestuia, Primăria Municipiului Baia Mare datorează societăţii Drusal suma de 26,5 milioane lei, din care 4,5 milioane lei sunt arierate câştigate în instanţă.

În luna decembrie a anului trecut, Drusal a sistat colectarea deşeurilor menajere şi stradale, locurile de containerizare din cartiere fiind invadat de gunoaie şi şobolani, ceea ce a însemnat o adevărată criză a gunoaielor în oraş. Cu câteva zile înainte de sfârşitul lunii decembrie, primarul Cătălin Cherecheş a desemnat Serviciul Public de Ambient Urban şi alte câteva societăţi să adune deşeurile, cumulând costuri de aproape 1 milion de lei.

De asemenea, Garda de Mediu şi Sistemul de Gospodărie a Apelor Maramureş au amendat primăria Baia Mare cu 90.000 de lei pentru depozitarea deşeurilor colectate şi depozitate ilegal pe marginea râului Săsar, în vecinătatea oraşului.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News