Primarul liberal ce ar putea fi demis în urma unui referendum. ”De 5 ani nu face decât să acapareze pământ şi bunuri pentru el”

Duminica, 21 August 2022, ora 07:38
9384 citiri
Primarul liberal ce ar putea fi demis în urma unui referendum. ”De 5 ani nu face decât să acapareze pământ şi bunuri pentru el”
Primarul Iordan Alexe a fost ales în 2016 FOTO Radio Delta

În comuna I.C. Brătianu din judeţul Tulcea va avea loc duminică, 21 auguste, un referendum în catre cetățenii vor spune dacă mai vor ca primarul liberal Alexe Iordan, aflat la al doilea mandat, să rămână în funcţie.

Comuna I.C. Brătianu din judeţul Tulcea are aproximativ 900 de cetăţeni cu drept de vot, iar pentru referendum a fost organizată o singură secţie de votare, care se deschide la ora 7:00. Procesul de votare se încheie la ora 23:00.

Iniţiativa referendumului a aparţinut unui grup de locuitori cu drept de vot din localitatea I.C. Brătianu, dar şi unor consilieri locali, printre care şi fostul primar de Viorel Chiriţă.

”Ce să vă zic, noi în acte am trecut 28 de probleme principale, dar ele sunt peste 100. Domnul primar Iordan Alexe e ales din 2016. De 5 ani nu face decât să acapareze pământ şi bunuri pentru el. Are deja 100 de hectare de pământ strâns. De 6 ani de când este primar nici măcar o investiţie nu a terminat. În ianuarie anul acesta ar fi trebuit să facă recepţia unui sistem de eficientizare a iluminatului, practic doar a înlocuit nişte lămpi de pe stâlpii din centrul comunei cu unele mai econome, pe un proiect de 400 mii lei… Dar baza sportivă e abandonată, canalizarea la fel…”, declara Chiriţă pentru Radio Delta.

La rândul său, primarul Alexe Iordan a afirmat că cheltuielile pentru organizarea referendumului echivalează cu impozitele plătite de localnici pe doi ani.

”Plătim noi acest referendum, comuna I.C. Brătianu, de la bugetul local fiindcă aşa este legea. Pentru cei care au iniţiat acest referendum şi pentru cei care l-au girat legal nu a contat faptul că aceste cheltuieli sunt cât impozitele localnicilor pe doi ani. Este şi motivul pentru care m-am adresat instanţei de judecată cu privire la acest referendum şi aştept soluţia instanţei. Nu contează că va veni după ce se va consuma acest scrutin, important e să se facă dreptate şi dacă dreptatea va fi de partea mea nu voi ezita să mă adresez cu plângere penală organelor de anchetă” a declarat în urmă cu câteva zille primarul în funcţie, Iordan Alexe, conform presei locale.

Pentru ca referendumul de demitere a primarului să fie valabil, este necesar să se prezinte la vot cel puţin 30% din numărul total de persoane cu drept de vot. Actualul primar va fi demis dacă cel puţin jumătate plus unu din numărul total al voturilor valabil exprimate vor fi pentru demitere. De asemenea, rezultatul referendumului este validat dacă opţiunile valabil exprimate reprezintă cel puţin 25% dintre cei înscrişi pe listele electorale permanente.

Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#primar, #liberal, #referendum, #demitere, #I C Bratianu, #tulcea , #referendum