Primul primar care scapă de pedeapsă la 15 ani de la comiterea ilegalității: Trimis în judecată în 2016 pentru o faptă din 2008

Joi, 27 Octombrie 2022, ora 18:24
3170 citiri
Primul primar care scapă de pedeapsă la 15 ani de la comiterea ilegalității: Trimis în judecată în 2016 pentru o faptă din 2008
Primar din comuna Păcureți scapă de proces FOTO Facebook

Grigore Andreescu, primarul în funcție al comunei prahovene Păcureți, scapă de pedeapsă într-un proces de abuz în serviciu la 15 ani de la comiterea faptei.

Judecătoria Vălenii de Munte s-a pronunțat în data de 21 octombrie 2022 și a decis încetarea procesului penal în ceea ce-l privește pe edilul din comuna Păcureți întrucât a intervenit prescripția faptelor.

Primarul din Păcureți a fost trimis în judecată în anul 2016 pentru fapte comise în 2008, iar după 15 ani judecătorii au constatat că a intervenit prescripția.

Odată cu această decizie, instanța a dispus și ridicarea sechestrului instituit asupra imobilului proprietatea inculpatului Andreescu Grigore, din comuna Păcureţi, potrivit portalului instanțelor de judecată.

Primarul comunei prahovene Păcureți a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte sub acuzația de neglijenţă în serviciu.

Potrivit actului de acuzare, ”în perioada aprilie – mai 2008, în calitate de primar al comunei Păcureţi și ordonator principal de credite și-a îndeplinit în mod defectuos îndatoririle de serviciu, constând în aceea că, în perioada amintita, fără a asigura derularea procedurilor impuse în domeniul achiziţiilor publice, fără existența unui proiect tehnic, în lipsa unor estimări valorice și fără a fi elaborată documentaţia de atribuire prin care să se asigure îndeplinirea unor specificaţii tehnice și a unor cerinţe minime de calificare și, totodată, fără a primi bunurile achiziţionate a semnat și ștampilat un număr de 4 facturi fiscale, cu consecința directă a obţinerii de foloase necuvenite pentru altul, respectiv suma de 236.459 lei (reprezentând contravaloarea facturilor în cuantum de 171.122 lei la care se adăuga cheltuielile de executare în cuantum de 65.337 lei)” pentru un SRL.

Cu alte cuvinte, primarul a semnat patru facturi emise de o societate privată fără ca aceasta să fi livrat către primărie bunurile menționate în cuprinsul facturilor.

Judecătorii din Vălenii de Munte au arătat că în mai 2008 a început să curgă termenul general de 5 ani al prescripției răspunderii penale prevăzut, care s-a împlinit în mai 2013.

Primarul a fost trimis în judecată în august 2016, adică la trei ani după ce faptele deja s-au prescris.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Radu Mazăre află astăzi dacă va scăpa din închisoare, după ce a executat mai puțin de jumătate din cei 9 ani
Radu Mazăre află astăzi dacă va scăpa din închisoare, după ce a executat mai puțin de jumătate din cei 9 ani
Judecătoria Sectorului 4 este aşteptată să se pronunţe miercuri în legătură cu cererea de liberare condiţionată formulată de fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre. Primul termen...
Primar găsit spânzurat într-o anexă a casei sale. Bărbatul era cercetat pentru abuz în serviciu
Primar găsit spânzurat într-o anexă a casei sale. Bărbatul era cercetat pentru abuz în serviciu
Petre Ion Barbu, primarul comunei Vinţu de Jos, din judeţul Alba, a fost găsit spânzurat într-o anexă a locuinţei sale, a anunțat marţi după-amiază, 16 aprilie, Poliţia judeţeană...
#primar, #prescriptie, #porces, #judecatorie, #Valenii de Munte, #abuz serviciu , #stiri juridice