Dublu standard la PSD. Cer cu vehemență demisia lui Clotilde Armand dar nu se ating de Laba

Marti, 08 Noiembrie 2022, ora 21:50
7303 citiri
Dublu standard la PSD. Cer cu vehemență demisia lui Clotilde Armand dar nu se ating de Laba
Primarul PSD Vasile Laba susține că banii pe care nu-i poate justifica sunt de fapt ai cumnatului său FOTO Colaj ziare.com

PSD cere cu vehemență de două zile demisia primarului USR de la Sectorul 1 Clotilde Armand după Agenția Națională de Integritate (ANI) a acuzat-o pe aceasta din urmă de conflict de interese.

În aceeași zi în care ANI a adus acuzațiile la adresa lui Clotilde Armand, instituția a transmis că primarul PSD din Bistrița Bârgăului, (n.red. comună din județul Bistrița-Năsăud) Vasile Laba, este cercetat pe motiv că nu poate justifica aproximativ 58.000 de euro, existând diferențe semnificative între averea.

În ciuda acestor acuze, PSD nu a nu a scos niciun cuvânt în cazul edilului, deși i-au cerut demisia în repetate rânduri lui Clotilde Armand. De cealaltă parte, Vasile Laba a susținut într-o intervenție la Digi24 că nu știa de banii respectivi și că aceștia nu ar fi ai lui.

„Sunt niște bani ai cumnatului din Italia, care-și lucrează la casă și, efectiv, banii nu au fost cuveniți, deci nu au fost banii care au fost ai mei. Acuma ce au înțeles ei acolo, nu știu”, afirmă acesta. Întrebat cum justifică faptul că ruda sa a trimis bani în contul său personal, acesta susține că i-a trimis suma pentru a termina niște lucrări la o casă.

„Păi, dacă e cumnatul meu? Efectiv, mi-o trimis banii ca să pot împreună cu nevastă-mea să-i plătesc lucrările la casa pe care și-o construiește în comuna vecină”, a adăugat primarul.

USR: ANI n-ar trebui să se uite acolo la 3.000 de lei pe lună

O reacție surprinzătoare a venit și din partea USR, care, prin vocea președintelui partidului Cătălin Drulă a anunțat marți că nu o va suspenda pe Clotilde Armand din partid, însă a lansat acuze la adresa activității ANI care amintesc de unele discursuri ale social democraților.

Conform lui Cătălin Drulă, ANI „n-ar trebui să se uite acolo la 3.000 de lei pe lună”, ci „la multele milioane de lei inexplicabile”.

„Colega mea, Clotilde Armand, a explicat amănunțit acest caz ieri, a explicat că a avut toate avizele de la toate instituțiile. Pentru mine, sunt niște semne mari de întrebare legate de cum acționează această instituție, ANI. (...) Din păcate, aceste instituții, care nu sunt instituții judiciare, mă refer la ANI, mă refer de exemplu la DLAF și știm o altă hărțuire a unui coleg de-al meu din partid, a domnului Dan Barna, de care nu s-a ales nimic și în spatele căreia nu era nimic, dar care i-a murdărit numele, eu cred că ANI n-ar trebui să se uite acolo la 3.000 de lei pe lună, pentru cinci luni, într-un proiect, care sunt în zona acestui spor, pe care îl au toți primarii și cei de la PNL și cei de la PSD, de lucru cu fonduri europene, ci ar trebui să se uite la multele milioane de lei inexplicabile”, a notat Drulă pentru RFI.

Fost consilier al ministrului Petre Daea, chemat în judecată la Iași din cauza unor nereguli în privința averii sale
Fost consilier al ministrului Petre Daea, chemat în judecată la Iași din cauza unor nereguli în privința averii sale
Mihai Amarandei, fost consilier al ministrului Agriculturii Petre Daea, a fost chemat în fața Curții de Apel Iași de către reprezentanții Agenției Naționale pentru Integritate (ANI), după...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#primar PSD, #dublu standard, #ipocrizie psd, #Vasile Laba, #ani, #Clotilde Armand , #stiri PSD