Marcel Ciolacu s-a întâlnit la Chișinău cu Ion Ceban, primarul aflat în grațiile Moscovei. Ce le-a recomandat Maia Sandu politicienilor români care vor să colaboreze cu edilul

Luni, 21 Noiembrie 2022, ora 12:17
5191 citiri
Marcel Ciolacu s-a întâlnit la Chișinău cu Ion Ceban, primarul aflat în grațiile Moscovei. Ce le-a recomandat Maia Sandu politicienilor români care vor să colaboreze cu edilul
Președintele PSD Marcel Ciolacu alături de primarul sprijinit de Rusia al Chișinăului, Ion Ceban FOTO Facebook / Ion Ceban

Președintele PSD Marcel Ciolacu s-a întâlnit duminică, 20 noiembrie, cu primarul Chișinăului Ion Ceban, urmaș politic al lui Igor Dodon, fostul președinte prorus din Republica Moldova.

Într-un interviu acordat în noiembrie 2022, Maia Sandu a transmis un mesaj politicienilor români care colaborează cu Ceban.

Înainte de întâlnirea cu primarul Chișinăului, Ciolacu a participat duminică la lucrările Congresului al X-lea extraordinar al Partidului Democrat din Republica Moldova. Ciolacu a susținut acolo un discurs în care a afirmat că Basarabia „are nevoie de social-democrați”. Mai apoi, Ciolacu a avut o întrevedere cu Ion Ceban.

„Am discutat despre problemele actuale cu care ne confruntăm, dar și despre proiectele pe care le desfășurăm în Chișinău împreună cu România. Am primit asigurări că în continuare Chișinăul și locuitorii vor fi susținuți și vom realiza proiecte în comun. Am mulțumit pentru suport și pentru colaborarea frumoasă pe care o avem”, a afirmat Ceban pe Facebook.

Ion Ceban este un politician ce a făcut pe rând parte din Partidul Comuniștilor (PCRM) condus de fostul președinte comunist și autoritar Vladimir Voronin, după care a fost unul dintre primii transfugi la Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) în anul 2012, condus de fostul președinte prorus, Igor Dodon. Anul acesta, el și-a lansat propriul partid, denumit Mișcarea de Alternativă Națională (MAN).

Mesajul Maiei Sandu pentru politicienii români

Potrivit unui document emis de către Departamentul de Stat al Statele Unite cu privire la sancțiunile aplicate către 21 de persoane și entități din Republica Moldova, partidul MAN, lansat de Ceban, ar fi finanțat din surse de la Moscova.

Întrebată pe 3 noiembrie într-un interviu pentru G4Media ce părere are despre primarii și președinții de consilii județene din România care derulează proiecte în Chișinău prin intermediul lui Ceban, președintele Republicii Moldova Maia Sandu a subliniat că românii ar trebui să arunce un ochi în plus înainte de astfel de colaborări.

„Le-aș recomanda să se documenteze mai bine despre situația de la Chișinău și din Republica Moldova. (...) Ion Ceban, sau cel puțin partidul pe care îl conduce, apare în această listă a Departamentului de Stat. Repet, știm că există forțe interne și forțe externe care încearcă să destabilizeze situația în Republica Moldova. Obiectivul nostru este să menținem pacea și siguranța”, a spus Maia Sandu.

Fieful lui Ciolacu, proiecte pe bani grei la Chișinău

Consiliul Județean Buzău, condus de Petre Emanoil Neagu (PSD), a adoptat mai 2022 două hotărâri prin care direcționează 400.000 de euro și 400.000 de lei în proiecte pentru Primăria Chișinău, potrivit deciziilor publicate pe site-ul consiliului. Astfel, Consiliul Județean Buzău va plăti Primăriei Chișinău 350.000 pentru amenajarea Parcului Catedralei și alte 50.000 de euro pentru reparația unui pasaj pietonal subteran de pe Bulevardul Dacia, potrivit hotărârii oficiale.

În plus, Consiliul Județean Buzău a mai alocat 400.000 lei pentru organizarea și desfășurarea în comun, în perioada 2-5 iunie 2022 a ediției a IV-a a Festivalului „Buzău Fest” și ediției a II-a a evenimentului „Zilele Chișinăului”, după cum arată o altă hotărâre adoptată de CJ Buzău.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#primar Chisinau, #marcel ciolacu, #Presedinte PSD , #stiri Marcel Ciolacu