Un primar aflat la al optulea mandat își pierde definitiv fotoliul. Edilul, condamnat după ce și-a acordat ilegal sporuri de vechime și de fidelitate

Miercuri, 18 Ianuarie 2023, ora 22:40
5732 citiri
Un primar aflat la al optulea mandat își pierde definitiv fotoliul. Edilul, condamnat după ce și-a acordat ilegal sporuri de vechime și de fidelitate
Dumitru Mitroiu ocupă funcția de primar din 1992 FOTO reporterbuzoian.ro

Primarul comunei Cislău din judeţul Buzău, Dumitru Mitroiu, aflat în funcţie din anii ’90, îşi va pierde mandatul după ce instanţa i-a respins o contestaţie în anulare. Edilul fusese condamnat pentru abuz în serviciu şi a fost suspendat din funcţie, dar a reuşit să revină la Primărie.

Contestaţia în anulare aflată pe rolul Curţii de Apel Ploieşti a fost respinsă definitiv miercuri, 18 ianuarie, astfel că Dumitru Mitroiu va fi nevoit să părăsească fotoliul de primar.

”În temeiul art. 432 alin. 1 cod procedură penală prin raportare la pct. 2 din Decizia nr. 67/ 25 octombrie 2022 pronunţată de Î.C.C.J.- Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept în materie penală, publicată în Monitorul Oficial nr. 1.141 din 28 noiembrie 2022, întemeiată pe efectele deciziilor Curţii Constituţionale nr. 297/26.04.2018 şi nr. 358/26.05.2022, respinge, ca nefondată, contestaţia în anulare formulată de condamnatul-contestator Mitroiu Dumitru, cu privire la decizia penală nr. 1053 din data de 04.11.2021 pronunţată de Curtea de Apel Ploieşti în dosarul nr. 3072/277/2017. Înlătură măsura suspendării executării deciziei contestate. Obligă pe contestatorul-condamnat la plata sumei de 700 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, în calea extraordinară de atac. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 18 ianuarie 2023”, se arată în soluţia pe scurt a Curţii de Apel Ploieşti.

În noiembrie 2021, primarul comunei Cislău a fost condamnat definitiv pentru abuz în serviciu la pedepse de 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare, după ce ar fi acordat, în anul 2012, sporuri de vechime şi fidelitate pentru el şi viceprimarul de la acea vreme.

La scurt timp de la condamnare, prefectul judeţului Buzău a emis un ordin prin care primarul din Cislău era suspendat din funcţie ca urmare a condamnării definitive, însă Mitroiu a formulat o contestaţie în anulare şi a obținut suspendarea deciziei iniţiale.

Miercuri, instanţa a respins definitiv acţiunea primarului Dumitru Mitroiu şi astfel acesta va fi nevoit să părăsească fotoliul de primar pe care îl ocupa de 8 mandate.

Dumitru Mitroiu a fost profesor de matematică şi a intrat în politică în anul 1990 ca viceprimar al comunei Cislău, funcţie pe care a ocupat-o vreme de 2 ani. Ulterior, din anul 1992 şi până în anul 2020, a fost ales în funcţia de primar al comunei pe listele a diferite formaţiuni politice.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#primar buzau, #Dumitru Mitroiu, #pierdere functie, #condamnare definitiva, #sporuri ilegale , #stiri politice
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Buzău, urat nume de localitate :)))