90% dintre manageri vor oferi bonusuri și tichete cadou de Crăciun. Care este situația primelor din sectorul bugetar

Miercuri, 20 Decembrie 2023, ora 19:05
3092 citiri
90% dintre manageri vor oferi bonusuri și tichete cadou de Crăciun. Care este situația primelor din sectorul bugetar
Peste 90% dintre firmele din România vor acorda bonusuri cu ocazia sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou. FOTO news.ro

Mai mult de 90% dintre companiile din România intenționează să ofere bonusuri de Crăciun și Anul Nou angajaților lor, iar sumele acordate vor fi, în majoritatea cazurilor, între 1.000 și 1.500 de lei, conform unei analize realizate de Frames. De asemenea, anumite companii de stat, precum Conpet, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) și Complexul Energetic Oltenia, vor acorda angajaților prime de Crăciun.

Bonusurile în bani și tichetele cadou, preferate de managerii din privat

„Peste 90% dintre firmele din România vor acorda bonusuri cu ocazia sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou, iar valoarea acestora va fi, în cele mai multe cazuri, între 1.000 şi 1.500 de lei”, indică rezultatele unui sondaj despre starea pieței muncii, care a implicat interogarea a 1.200 de manageri, antreprenori și angajați cu funcții de conducere din economia românească, arată stirileprotv.ro.

Studiul, efectuat între 8-10 decembrie 2023 de către compania de consultanță Frames, relevă că 34,8% dintre manageri planifică să ofere angajaților bonusuri sau cadouri, 30,4% vor oferi atât tichete cadou, cât și bonusuri, iar 26,1% doar tichete cadou. Doar 8,7% dintre firme nu vor oferi astfel de beneficii la sfârșitul anului.

În ceea ce privește valoarea bonusurilor, majoritatea respondenților (44,4%) se orientează spre sume între 1.000 și 1.500 de lei, iar 16,7% se situează între 2.000 și 2.500 lei.

O proporție similară indică bonusuri între 300 și 1.000 de lei, majoritatea fiind reprezentanți ai IMM-urilor. Pe de altă parte, doar 5,6% dintre firme vor oferi bonusuri simbolice, sub 300 lei.

Bonusuri în sectorul bugetar

În sectorul bugetar, Conpet, CNADNR și Complexul Energetic Oltenia au anunțat că vor oferi angajaților prime de Crăciun. Angajații Conpet vor primi un tichet cadou de 700 de lei, cu un fond total de peste 2,5 milioane de lei alocat pentru aceste prime.

Complexul Energetic Oltenia va acorda angajaților o primă de 600 de lei, având în jur de 8.800 de angajați. La CNADNR, fiecare angajat va primi un tichet cadou de 250 de lei, compania având peste 6.000 de salariați. De asemenea, la Dacia, fiecare angajat va beneficia de un tichet cadou de 750 de lei de Crăciun.

S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
#prima Sarbatori, #bonus angajati, #tichete cadou Craciun, #tichete cadou companii angajate, #prime bugetari , #salarii