Top 5 recomandări de care trebuie să ţii cont când îţi cumperi prima maşină. De ce este importantă abordarea realistă asupra finanțelor

Miercuri, 20 Iulie 2022, ora 08:30
21089 citiri
Top 5 recomandări de care trebuie să ţii cont când îţi cumperi prima maşină. De ce este importantă abordarea realistă asupra finanțelor
Un împrumut auto înainte de a cumpăra o mașină nouă poate părea contraintuitiv, dar este util FOTO Pixabay.com

În sfârşit, după ce te-ai spetit ceva vreme să pui bani la "înmulţit", eşti pe punctul de a-ţi cumpăra prima maşină.

Trebuie să ştii că achiziţia primei mașini poate fi captivantă, însă ai foarte multe de gestionat şi multe aspecte la care trebuie să fii foarte atent.

Ziare.com îţi explică în cadrul rubricii Banii tăi de ce planificarea din timp îţi poate uşura substanţial procesul de cumpărare si care sunt cele mai importante lucruri de care trebuie să ții cont atunci când începi să cauţi prima mașină.

Fii sincer cu privire la nevoile tale. Pune-ţi întrebările în mod corect

Ai nevoie de o mașină pentru a ajunge la cursuri sau la serviciu în fiecare zi, ori doar pentru aventuri de weekend? Cum este vremea acolo unde locuiești – înzăpezită, ploioasă sau caldă? Evaluează-ți stilul de viață și condițiile de conducere cu care te confrunți cel mai des. Află despre diferitele caracteristici și opțiuni și despre cum ar putea afecta prețul mașinii.

Gândeşte-te la buget și la finanțare

Aruncă o privire realistă și asupra finanțelor tale. Aceasta include nu doar prețul de achiziție, ci și bugetul pentru utilizarea și îngrijirea viitoarei mașini, inclusiv întreținere, asigurare, reparații și parcare. Află mai multe despre costul real al deținerii unei mașini.

Explorează cu atenţie opțiunile pe care le ai

Să cumperi o mașină bună în zilele noastre, pentru prima oară, este mult mai ușor decât pentru părinții tăi. Internetul îţi pune la dispoziţie o mulțime opţiuni fezabile, chiar dincolo de zona unde locuieşti, ceea ce poate însemna mai multe variante în paleta de prețuri.

Poţi restrânge opțiunile, uitându-te la clasamentele auto online, la categorii precum: siguranță sau tipul de maşină auto. Află mai multe despre cum să cumperi o mașină online.

Pentru mașini noi, cere mai multor dealeri să trimită oferte de prețuri. Dacă te uiţi la mașini second-hand, asigură-te că ceri istoricul vehicului rulat.

Când şi cum ceri un împrumut

Un împrumut auto înainte de a cumpăra o mașină nouă poate părea contraintuitiv, dar este util. Îţi poate oferi o idee despre cât de mult poţi împrumuta (și la ce rată a dobânzii), ceea ce înseamnă că nu trebuie să iei decizii de finanțare din mers la reprezentanță. Încearcă să obții cotații de la alți creditori pentru a te asigura că vei avea cea mai bună rată.

Trebuie să faci un test-drive

Din momentul în care ai identificat câteva mașini care s-ar putea potrivi nevoilor și bugetului tău, demarează un test de conducere pentru a vedea cum te simți în vehicul și cum funcționează.

Încearcă să conduci toate mașinile pe care le ai în vedere în aceeași zi, astfel încât să le poţi compara cu ușurință. Este o idee bună să suni înainte, pentru a face programări şi pentru a-ţi structura ziua fără să pierzi timp, nervi şi bani.

Încheie înțelegerea

Ți-ai făcut cercetările, știi ce vrei și ai finanțarea cea mai bună? Când este timpul, negociezi înțelegerea, deții controlul și te poți concentra pe citirea cu atenție a contractului. Înainte de a semna, totuși, asigură-te că pricepi termenii oricăror acorduri de finanțare și garanţie.

CEC Bank te învaţă să fii responsabil cu banii tăi!

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#prima masina, #serviciu, #weekend, #finantare, #second hand, #test, #bani, #vehicul , #Banca