Prețurile petrolului continuă să scadă, ajungând la nivelul dinainte de invadarea Ucrainei

Joi, 04 August 2022, ora 19:53
5448 citiri
Prețurile petrolului continuă să scadă, ajungând la nivelul dinainte de invadarea Ucrainei
Sondă de petrol FOTO: Pixabay.com

Prețurile petrolului au scăzut joi, 4 august, sub presiunea temerilor că slăbiciunea economică din Statele Unite și Europa ar reduce cererea, dar prețurile au scăzut, deoarece piața a considerat și oferta strânsă.

Contractele futures pe țițeiul Brent au scăzut cu 79 de cenți, sau 0,8%, până la 95,99 dolari pe baril până la 1404 GMT, în timp ce contractele futures pe țițeiul West Texas Intermediate (WTI) au scăzut cu 43 de cenți, o scădere de 0,4%, la 90,23 dolari, scrie Reuters.

Ambele valori de referință au scăzut miercuri, 3 august, la cele mai slabe niveluri de înainte de invazia Rusiei din 24 februarie a Ucrainei, pe care Moscova o numește „o operațiune specială”. Iar contractele futures WTI au atins cel mai mic nivel joi, de la mijlocul lunii februarie.

Vânzarea a urmat săptămâna trecută o creștere neașteptată a stocurilor de țiței din SUA. Stocurile de benzină, indicatorul pentru cerere, au arătat, de asemenea, o creștere surprinzătoare, pe măsură ce cererea a încetinit, a potrivit Energy Information Administration.

Perspectivele cererii rămân întunecate de îngrijorările crescânde cu privire la o scădere economică în Statele Unite și Europa, criza datoriilor în economiile de piață emergente și o politică strictă de zero COVID-19 în China, cel mai mare importator de petrol din lume.

O presiune suplimentară a urmat temerilor că creșterea ratelor dobânzilor ar putea încetini activitatea economică și ar putea limita cererea de combustibil. Banca Angliei (BoE) a majorat joi dobânzile și a avertizat cu privire la riscurile de recesiune.

Un acord OPEC+ de miercuri pentru a-și crește ținta de producție cu doar 100.000 de barili pe zi (bpd) în septembrie, echivalentul a 0,1% din cererea globală, a fost văzut de unii analiști ca fiind de urs pentru piață. Citeste mai mult

„Creșterea în mare parte simbolică nu va oferi, evident, un tampon semnificativ pentru orice potențial șoc de aprovizionare, dar nici balanța petrolului nu va deveni mai strâns”, a spus Tamas Varga de la brokerajul petrolier PVM.

Greii OPEC Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite sunt gata să ofere o „creștere semnificativă” a producției de petrol în cazul în care lumea se confruntă cu o criză severă a aprovizionării în această iarnă, au declarat surse familiare cu gândirea principalilor exportatori din Golf. Citeste mai mult

Analiștii încă se așteaptă ca capacitatea limitată de rezervă a OPEC+ - subliniată într-o declarație de miercuri - să susțină prețurile pe termen mai lung.

„Prețurile țițeiului ar trebui să găsească un sprijin puternic în jurul nivelului de 90 de dolari și, în cele din urmă, vor reveni la nivelul de 100 de dolari, chiar dacă încetinirea economică globală se accelerează”, Edward Moya, analist senior la OANDA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#preturile petrolului, #a scazut pretul petrolului, #influenta piata energie , #petrol