Vor sa inchida supermarketurile in weekend: Sa stam mai mult cu familia, sa facem miscare

Vineri, 08 Mai 2015, ora 19:02
26022 citiri
Vor sa inchida supermarketurile in weekend: Sa stam mai mult cu familia, sa facem miscare

Deputatii PNL Nini Sapunaru si Tinel Gheorghe au initiat o propunere legislativa prin care hipermagazinele sa fie inchise duminica si de sarbatorile legale, apreciind ca astfel se revitalizeaza comertul traditional, iar consumatorul va petrece duminica in familie si facand miscare in aer liber.

Cei doi parlamentari PNL au initiat un proiect de modificare a Legii nr. 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare, prin care hipermagazinele vor fi inchise duminica si in zilele de sarbatori legale.

Deputatii liberali precizeaza in expunerea de motive ca, pe plan european, s-a semnalat, in ultima vreme, o evolutie ingrijoratoare in ceea ce priveste abuzurile exercitate de marile supermarketuri, iar in aceste conditii, unele tari din UE au fost nevoite sa propuna masuri adecvate, inclusiv acte normative in privinta programului de functionare a hipermagazinelor.

In weekend mergem la piata, supermarketul e inchis. Sunteti de acord? Sondaj Ziare.com

"Prin acest act normativ sustinem revitalizarea comertului traditional, prin limitarea programului de lucru al hipermagazinelor", arata parlamentarii, apreciind ca "limitarea va determina consumatorul roman sa se concentreze pentru cumparaturile zilnice sau saptamanale in zilele lucratoare si in prima parte a weekendului, respectiv vineri dupa amiaza si sambata, urmand ca pentru duminica sa se reorienteze pentru familie, miscare in aer liber, cultura".

Liberalii mai considera ca propunerea legislativa va avea efect pozitiv pe termen lung asupra producatorilor agricoli, prin valorificarea propriilor produse si stimularea acestora pentru a produce si pe viitor.

Parlamentarii vor sa inchida supermarketurile duminica

"Se va incuraja astfel productia agricola nationala pentru comerciantii din pietele agroalimentare, precum si pentru cei ce detin magazine mici, acestia inregistrand o crestere a vanzarilor, fapt care va incuraja infiintarea de noi entitati, dezvoltarea magazinelor de proximitate, noi locuri de munca si rezolvarea problemelor legate de somaj", considera deputatii, adaugand ca producatorul agricol va oferi produse mult mai proaspete, direct de la sursa, pe cand in hipermagazine, datorita faptului ca acestea se aprovizioneaza cu cantitati foarte mari de produse, nu pot oferi aceeasi calitate.

In opinia initiatorilor, se incurajeaza producatorul roman in vederea producerii de produse autohtone de calitate care va concura cu produsele din import aflate in hipermagazine.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#supermarketuri inchise weekend, #supermarketuri inchise sarbatori, #supermarketuri inchise proiect PNL , #supermarketuri