Tudose, criticat din Parlamentul European: Declaratiile lui nu valoreaza nici cat un litru de benzina neaccizata

Marti, 12 Septembrie 2017, ora 19:21 8856 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Europarlamentarul PMP Siegfried Muresan afirma ca premierul Mihai Tudose "se contrazice de la o afirmatie la alta" cand se refera la introducerea accizei la carburant.

"Prim-ministrul Mihai Tudose a demonstrat astazi inca o data intregii tari ca declaratiile sale publice nu valoreaza nici cat un litru de benzina neaccizata.

Dupa ce in data de 9 august spunea ca introducerea supraaccizei la carburant nu va afecta viata romanilor ('Nu va influenta negativ viata romanilor. Pot sa-i asigur!'), astazi, intrebat fiind ce parere are de faptul ca pretul la carburant a inceput deja sa creasca, prim-ministrul Tudose a raspuns ca 'este problema lor', adica a comerciantilor de carburant", afirma europarlamentarul intr-un comunicat remis presei.

Potrivit acestuia, prim-ministrul Tudose "fuge de raspundere" si nu vrea sa recunoasca greseala pe care a comis-o.

"L-am avertizat inca de pe atunci pe prim-ministrul Tudose ca pretul carburantilor nu va creste brusc, imediat dupa introducerea suprataxei, ci va creste constant pana la introducerea accizei, lucru care, iata, se si intampla. In acest mod PSD si ALDE vor sa ne minta, spunand ca acciza nu a influentat pretul carburantilor si ca cei care comercializeaza carburantii au majorat preturile de capul lor.

In realitate, vorbim de companii care functioneaza pe baza de profit si care nu sunt dispuse sa intre pe pierderi doar pentru a acoperi gaurile la buget pe care Guvernul iresponsabil PSD - ALDE le face pentru a indeplini promisiunile electorale nesustenabile economic", a mai sustinut Muresan.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News