Tot ce trebuie sa stii despre evenimentul care aduce cele mai mari reduceri in Romania

Autor: PLAYTECH
Vineri, 13 Octombrie 2017, ora 20:16
5950 citiri
Tot ce trebuie sa stii despre evenimentul care aduce cele mai mari reduceri in Romania
Foto: Arhiva Pixabay

Vinerea Neagra a pornit din America, dar asta nu inseamna ca n-are priza si la romani.

In ultimii ani, acest moment a devenit unul reprezentativ pentru cea mai buna perioada de shopping. Si acum ar fi timpul sa afli ce e acest fenomen, daca n-ai aflat inca,.

Black Friday reprezinta, atat in Romania, cat si in alte tari, cel mai important moment consumerist din lume.

Are o reala concurenta, si este depasit in anumite privinte, de Single's Day din China, unde Alibaba singur reuseste sa vanda de miliarde de dolari.

Evenimentul in Romania este insa ceva mai mic, dar oamenii sunt tot mai interesati de la an la an.

Ca sa afli ce e acest fenomen, trebuie sa incepi de la tara de origine. A pornit din Statele Unite ale Americii cu o proclamare in 1863 a lui Abraham Lincoln, pe cand era presedinte, a Zilei Recunostintei. A fost tot un eveniment dedicat consumului, comertului, dar abia un secol mai tarziu Black Friday avea sa apara si sa se dezvolte la un nivel de luat in seama.

Iar cand vine vorba de comert online, totul a explodat, ca e mai usor sa cumperi fara sa stai la coada.

Black Friday a pornit din SUA in urma cu aproape un secol. Firesc, in Romania a ajuns mult mai tarziu, dat fiind si comunismul. Termenul "Black Friday" desemneaza in istoria Americii, dar si in cea mondiala, cateva momente dificile, unele dintre ele au dus si la crize economice.

Intelesul de "vinerea neagra" a venit, pentru prima data in 1869, cand bursa de la New York s-a prabusit. Era 24 septembrie, iar caderea a fost cauzata de doi speculatori - Jay Could si James Fisk - care, prin mita si inselaciune, au preluat controlul pietei aurului.

Apoi, Vinerea Neagra a mai aparut o data pe 18 septembrie 1929, cand aceeasi bursa din New York a inregistrat o scadere brusca a preturilor actiunilor. A urmat o perioada cu fluctuatiile ale preturilor si volumului tranzactionarilor. A fost momentul in care "Marea criza economica" a inceput.

Afla tot ce trebuie sa stii despre evenimentul care aduce cele mai mari reduceri in Romania.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Black Friday istorie, #Black Friday reduceri , #Black Friday