Se cere ancheta la ANT: Romania, la Targul de la Zurich, cu manechine hidoase si false costume traditionale

Vineri, 29 Ianuarie 2016, ora 17:09
5788 citiri
Se cere ancheta la ANT: Romania, la Targul de la Zurich, cu manechine hidoase si false costume traditionale
Foto: Facebook / Siegfried Muresan

Europarlamentarul MP Siegfried Muresan se arata contrariat de felul in care Romania s-a prezentat in acest an la targul de turism de la Zurich, Elvetia, si cere demisia conducerii Autoritatii Nationale pentru Turism, precum si declansarea unei anchete.

"Incredibil! Sa fie acesta standul turistic al Romaniei la Fespo Zurich 2016, cel mai mare targ international de vacante si calatorii din Elvetia??? O masa cu 10 pliante la propriu, un afis si doua manechine hidoase din plastic imbracate in niste imitatii de costume populare, care nu au nimic, dar nimic in comun cu portul traditional romanesc???...", a scris pe Facebook / Siegfried Muresan, precizand ca a gasit fotografiile din imagine pe Internet.

Ele reprezinta standul amenajat de ANT, adica de statul roman, la targul international Fespo Zurich 2016, organizat in perioada 28 - 31 ianuarie, stand care are doar 20 de metri patrati.

Turismul romanesc, promovat pe Google, Facebook si Youtube

"In comunicatul ANT ni se mai spune ca 'elvetienii sunt turisti cu potential de consum crescut, cauta numai calitate si sunt dispusi sa plateasca mult pentru a-si satisface confortul propriu'.

Cum era de asteptat, cautand pe Google, nu gasesti nici macar o stire despre standul Romaniei de la Fespo Zurich 2016 nici in presa de limba engleza si nici in cea de limba germana, ci doar o singura stire in limba romana publicata de agentia noastra nationala de presa, Agerpres. Atat.

Decat asa o participare, mai bine Romania ar fi lipsit de la aceasta expozitie! Autoritatea Nationala pentru Turism strica pur si simplu promovarea care s-a facut pana acum tarii noastre din fondurile europene, dar si din propriii bani de investitii ai operatorilor privati din turism. Daca nu avem bani sa ne prezentam asa cum trebuie la cele mai importante targuri internationale pentru unul dintre domeniile cu cel mai mare potential de dezoltare, turismul romanesc, mai bine participam la un sigur astfel de eveniment, dar o facem decent, sau mai bine nu mergem niciunde", se arata indignat europarlamentarul roman.

Noi ambasadori ai turismului romanesc: Catalin Botezatu, cap de lista

Siegfried Muresan cere Guvernului "sa dispuna imediat o ancheta la ANT", in urma careia sa fie identificati responsabilii pentru o astfel de prezentare a tarii noastre la un targ international de turism si ca acestia sa fie imediat trasi la raspundere.

"Pana atunci, chiar astazi se impune demisia conducerii Autoritatii Nationale pentru Turism, care este platita din bani publici ca sa promoveze tara noastra ca destinatie turistica, dar ne-a facut de rusine in ochii elvetienilor si ai intregii lumii. Asa ceva nu poate fi trecut cu vederea!", subliniaza Siegfried Muresan.

In comunicatul de presa postat pe site-ul ANT se precizeaza, printre altele, caFespo Zurich este "cea mai mare manifestare pentru public din Elvetia", fiind organizate "evenimente, congrese, seminarii si spectacole".

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#Siegfried Muresan targ turism Zurich , #oferte turism