Produse expirate in supermarketuri - ANPC face controale

Vineri, 21 Februarie 2014, ora 11:25
4847 citiri
Produse expirate in supermarketuri - ANPC face controale
Foto: princismallgoods.com.au

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) a demarat controale in toate supermarketurile din tara. Inspectorii verifica mai multe produse din carne care ar fi expirate.

Potrivit unui comunicat al institutiei, controalele au vizat unele sortimente de salam feliat, capete de salam, precum si felii de sunca ambalate.

Acestea erau importate din tarile Uniunii Europene, dar erau feliate, etichetate si reambalate de un intermediar roman, care extindea perioada de valabilitate.

Inspectorii verifica daca produsele respective ajungeau pe rafturile supermarketurilor, desi erau expirate.

"A fost oprita definitiv de la comercializare o cantitate de 1.810 kg, iar 4.212 kg a fost oprita temporar de la comercializare, cantitate aflata la ambalator. Produsele ambalate in vid aveau data durabilitatii minimale modificata de ambalator, avand data durabilitatii minimale depasita de aproximativ 2 luni", se arata in comunicatul ANPC, dat publicitatii joi.

Inspectorii au descoperit ca in depozitul unitatii ambalatorului se aflau 9 sortimente de salamuri crud uscate sub forma de felii si capete, care erau ambalate vrac in paleti (9 paleti/ 4212 kg). Pe acesti paleti era mentionat doar lotul, fara a fi specificate informatii referitoare la denumirea produselor, termenul de valabilitate.

Mai mult, in sectia de ambalare erau doua sortimente de salam, iar pe eticheta produsului vidat se mentiona termenul de valabilitate 06.04.2014, termen de valabilitate de 42 zile din ziua livrarii stabilit in mod incorect de ambalator. Din documentele prezentate de operatorul economic reiese ca aceste produse au fost receptionate in data de 17.02.2014, in stare refrigerata (0-4 grade Celsius), iar termenul de valabilitate stabilit de producator este 24.02.2014.

Au fost gasite ambalaje cu produs felii de salam Clasic crud - uscate ambalat 250g, ce prezentau ca neconformitate mozaic si culoare total diferite pentru produse ce au etichete identice.

Proprietarul celuilalt centru de amabalare nu a fost inca gasit, iar pana joi au fost aplicate 7 amenzi in valoare de 36.000 lei.

C.P.

ChatGPT a fost dat în judecată, de o asociaţie de protecţie a vieţii private: "Nici chiar editorul său, OpenAI, nu îl poate opri"
ChatGPT a fost dat în judecată, de o asociaţie de protecţie a vieţii private: "Nici chiar editorul său, OpenAI, nu îl poate opri"
Asociaţia vieneză de protecţie a vieţii private NOYB a anunţat luni că a intentat un proces în Austria împotriva programului de inteligenţă artificială generativă, deoarece "ChatGPT...
Vizita neașteptată a lui Elon Musk în China. Ce urmărește să obțină miliardarul american din întâlnirile cu oficialii comuniști VIDEO
Vizita neașteptată a lui Elon Musk în China. Ce urmărește să obțină miliardarul american din întâlnirile cu oficialii comuniști VIDEO
Miliardarul american Elon Musk a sosit duminică, 28 aprilie, la Beijing, într-o vizită neanunţată, unde va discuta cu autoritățile chineze unele aspecte legate de domeniul înaltei...
#produse expirate supermarketuri, #salam feliat expirat, #produse carne expirate supermarketuri , #protectia consumatorului