Cu cât au scăzut prețurile la combustibil în Capitală de la o zi la alta

Vineri, 11 Martie 2022, ora 09:09
6052 citiri
Cu cât au scăzut prețurile la combustibil în Capitală de la o zi la alta
Imagine dintr-o benzinărie FOTO Pixabay

Carburanţii comercializaţi în reţeaua MOL România s-au ieftinit vineri dimineaţa, 11 martie, cu aproape un leu la benzinăriile din Capitală, toate preţurile fiind sub 9 lei pe litru, potrivit datelor din Monitorul Preţurilor la Carburanţi.

Cel mai scump sortiment, motorina premium, costa joi în benzinăria MOL Giuleşti 9,59 lei, iar vineri dimineaţă are preţul de 8,84 lei pe litru.

Benzina standard costă vineri 8,25 lei la aceeaşi benzinărie MOL Giuleşti, 8,08 lei la OMV Gara de Nord, 7,98 lei la Lukoil Orhideelor şi 7,99 lei la Petrom Virtuţii. Benzina premium costă 8,69 lei/litru la MOL (faţă de 9,09 lei joi), 8,69 lei la OMV, 8,13 lei - Lukoil şi 8,45 lei - Petrom.

Motorina standard costă 8,37 lei la MOL (faţă de 9,12 lei joi), 8,29 lei - OMV, 7,98 lei - Lukoil şi 7,99 lei - Petrom.

Motorina premium este 8,84 lei la MOL (faţă de 9,59 lei joi), 8,78 lei - OMV, 8,34 - Lukoil şi 8,35 - Petrom.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunţat joi că Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a controlat peste 70 de staţii de carburant pe întregul teritoriu al ţării, aplicând amenzi în valoare de 370.000 de lei.

ANAF, ANPC şi Consiliul Concurenţei au demarat investigaţii pe piaţa carburanţilor pentru a verifica motivul pentru care tarifele la motorină şi benzină au crescut în doar câteva ore pe parcursul zilei de miercuri, 9 martie.

Reprezentanţii companiei MOL România, unde preţurile au crescut mai mult decât în restul pieţei, la peste 9 lei pe litru, au precizat într-un comunicat de presă că se delimitează de orice practică anticoncurenţială şi de orice informaţii care ar putea genera panică în rândul populaţiei.

Potrivit acestora, în România, MOL are şi staţii în regim de franciză, unde nu deţine controlul preţurilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nou centru respiro pentru copiii cu dizabilităţi deschis în Capitală. Serviciile medicale pe care le oferă
Nou centru respiro pentru copiii cu dizabilităţi deschis în Capitală. Serviciile medicale pe care le oferă
Un nou centru respiro pentru copiii cu dizabilităţi din Capitală şi familiile lor a fost inaugurat, joi, 18 aprilie, pe Calea Şerban Vodă, de către Direcţia Generală de Asistenţă...
Trasee modificate pe 10 linii de troleibuz și autobuz în weekend, în București. Ce eveniment este anunțat
Trasee modificate pe 10 linii de troleibuz și autobuz în weekend, în București. Ce eveniment este anunțat
Societatea de Transport Bucureşti (STB) a anunțat joi, 18 aprilie, că mai multe troleibuze și autobuze vor circula pe trasee modificate în weekend. Este vorba despre troleibuzele liniei 97...
#preturi, #carburant, #Bucuresti, #motorina, #benzina , #pret carburanti