O saptamana la munte cu 160, 260 sau 360 de lei - vezi ce destinatii poti alege

Miercuri, 11 Mai 2011, ora 07:52
4182 citiri
O saptamana la munte cu 160, 260 sau 360 de lei - vezi ce destinatii poti alege

Romanii care nu isi permit sa mearga la munte in mijlocul sezonului turistic, dar care simt nevoia de o relaxare departe de casa pot beneficia, in aceasta perioada, de programul "O saptamana la munte".

Cum programul se incheie pe 26 iunie, daca va grabiti, mai aveti sanse sa prindeti unul dintre cele 11.000 de locuri disponibile in unitatile de cazare din statiunile montane romanesti.

In ceea ce priveste tariful, pentru hotel, vila, pensiune sau cabana de doua stele acesta este de 160 lei de persoana, pe sejur, in timp ce pentru 3 stele veti plati 260 lei. Ceva mai mult, 360 de lei, veti da pentru serviciile de patru stele.

Trebuie precizat insa ca tariful reprezinta servicii de cazare fara mic dejun pentru un sejur de 5 nopti, incepand duminica si terminand vineri, si includ TVA 9%. Unele hoteluri pot solicita plata separata a serviciilor suplimentare (tv, frigider/minibar, aer conditionat etc.).

Ziare.com a analizat cateva dintre destinatiile unde puteti sa mergeti in cadrul acestui program, precum si serviciile oferite.

Daca nu dispuneti de mai multi bani si vreti sa va incadrati la oferta pentru 160 de lei/sejur, puteti alege, de exemplu, Sinaia, si sa va cazati la Vila Camelia. Aceasta este un "boutique hotel" proiectat de acelasi arhitect ca al Palatului Peles, fiind situata la o distanta de 5 minute de centrul orasului Sinaia. Camerele sunt dotate cu baie proprie, TV cablu, frigider si acces la Internet non-stop, conform informatiilor de pe infoturism.ro.

O alta varianta pentru a beneficia de acest program este statiunea Busteni. Desi veti plati servicii de doua stele (160 de lei), Hotelul Mary va va oferi facilitati de 3 stele. Hotelul este situat in inima statiunii Busteni, in imediata apropiere a Garii si a DN Bucuresti-Brasov. Pentru grupurile de turisti care doresc sa cunoasca indeaproape frumusetile naturale pe care aceasta zona le ofera, hotelul ofera excursii special organizate in acest scop.

In cazul in care nu vreti neaparat sa mergeti la munte pe Valea Prahovei, puteti sa beneficiati de un sejur pe cinste in Campulung Muscel. Cazandu-va la Hotel Muscelul, veti beneficia de servicii de doua stele, dar si de restaurant, terasa, sala de jocuri si bar de zi.

Unde poti merge cu 260 de lei?

Pentru o saptamana la Calimanesti-Caciulata veti plati 64 de euro (260 de lei). Cazarea se face la Hotel Caciulata, de trei stele, iar toate camerele sunt dotate cu baie cu dus, telefon international, minibar si cablu tv.

Printre facilitati si servicii se numara piscina acoperita, piscina in aer liber, sala de fitness, parcare, teren de fotbal, teren de tenis, tenis de masa, cabinet de cosmetica si masaj.

Cu aceiasi bani puteti sa mergeti si la Baisoara si sa va cazati la Hotel Alpin de trei stele, situat la o altitudine de 1481 de m. Aceasta zona este considerata ca fiind a doua cea mai bogata in ozon din Europa si a cincea din lume, fiind punctul de atractie a iubitorilor de sporturi de iarna, dar este si locul ideal pentru o vacanta de vara la munte. Unitatea hoteliera este dotata si cu restaurant, bar, sala de conferinte, sala de jocuri (biliard, tenis de masa, sah, table, carti de joc, badminton).

Daca vreti ca sejurul sa nu fie numai pentru relaxare, ci si pentru un pic de aventura, alegeti sa va cazati la Hotel Pestera de trei stele, in Moroieni. Complexul hotelier Pestera este situat in Parcul Natural Bucegi la 1.600 de metri altitudine, in imediata apropiere a Manastirii Pestera Ialomicioarei. Camerele sunt dotate cu TV cu receptie prin satelit, radio, telefon, minibar. Mai mult, hotelul poate oferi pentru inchiriere biciclete, ATV-uri pe timpul verii sau snow-mobile iarna. La cerere se pot organiza trasee turistice in colaborare cu echipa salvamont.

360 de lei ca sa mergeti in Bucovina sau Durau

Daca vreti sa simtiti, pe parcursul saptamanii de vacanta, si ceva din spiritul traditional romanesc, atunci puteti alege un hotel din Bucovina, care este inscris in program. Aici puteti alege, de exemplu, Pensiunea Casa Humor, de patru stele. Pentru 6 zile aici veti plati 360 de lei. Deschisa in 2008 in inima Bucovinei, pensiunea este amplasata intr-o zona linistita, inconjurata de verdeata, la 1 km de centrul orasului Gura Humorului, in imediata apropiere a manastirilor pictate, Voronet (3km) si Humor (5km).

O alta varianta de destinatie, pentru aceeasi suma (360 de lei), este statiunea Durau. Cazandu-va la Hotel Bistrita de patru stele veti avea parte de parcare pazita, acces Internet, aer conditionat, uscator de par, seif (camera si receptie), servicii concierge. Hotelul mai ofera si o serie de servicii cu plata, cum ar fi accesul la sala gym/fitness, room service, mini bar, organizare partide de pescuit.

Sase zile pline de liniste puteti petrece si daca mergeti la Olanesti si va cazati la Hotel Bitu de patru stele. La resturantul hotelului veti avea parte de una dintre prestigioasele bucatarii ale tarii, cu productie culinara 100% naturala. In aceasta bucatarie se regasesc la un loc bucataria clasica franceza, bucatarie internationala, precum si bucataria traditionala romaneasca cu principalele regionalisme culinare ale tarii.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#saptamana munte, #destinatii munte, #vacanta munte, #turism preturi munte , #oferte turism