Ion Ariton: FMI a cerut liberalizare pretului gazelor si al energiei (Video)

Marti, 01 Februarie 2011, ora 16:33
1589 citiri

Reprezentantii FMI au solicitat revederea modului de calcul al preturilor la gaze naturale si energie electrica si liberalizarea acestora, a declarat, marti, ministrul Economiei, Ion Ariton.

"Am discutat cu misiunea FMI despre pasii care trebuie facuti pentru a asigura cresterea economica a Romaniei, inclusiv despre situatia din minerit si pretul gazelor in perioda urmatoare. Cei de la FMI doresc ca preturile sa fie liberalizate", a declarat Ion Ariton, dupa intalnirea cu delegatia FMI, condusa de Jeffrey Franks.

El a adaugat ca FMI vrea ca pretul la gaze si, in general, la energie sa fie liberalizat.

"In cursul anului, probabil la jumatatea acestui an, va trebui sa ne prezentam cu o noua formula de calcul, pentru ca se pare ca sunt probleme pe pretul reglementat. Ne solicita o reverificare a acestui pret si o liberalizare a pretului pe piata", a adaugat ministrul Economiei.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#FMI gaze energie, #pret liberalizat gaze energie , #pret gaze