Cât costă un sejur last-minute de 7 zile într-una din superbele insule grecești

Vineri, 16 Iulie 2021, ora 21:50
19553 citiri
Cât costă un sejur last-minute de 7 zile într-una din superbele insule grecești
Celebra plajă Navagio este o atracție maxima pentru turiști FOTO Unsplash.com Zakynthos

Cu mintea complet la vacanțe, mare, munte, soare și destinații exotice, dar în apropierea casei din cauza situației pandemice în care ne scăldam de un an și 4 luni, Grecia rămâne o atracție turistică sigură, rapidă și luxuriantă, cu insule cu nisip fin și multă relaxare.

Insulele Santorini, Zakynthos, Mykonos sunt printre destinațiile cele mai căutate de români la ora actuală, potrivit agențiilor de turism. Astfel că, un sejur de 7 zile de o persoană variază intre 370 de euro si 540 de euro, în luna septembrie, și 450 de euro și 650 de euro, în iulie, a declarat Cătălin Iordache, managerul unei agenții de turism.

Pentru Zakynthos potrivit datelor, preturile variază de la 372 euro în luna septembrie și până la 456 euro în luna iulie, pentru o persoana. Pentru Santorini, de la 512 euro în septembrie, la 625 euro în iulie iar pentru Mykonos, de la 548 euro în septembrie până la 649 euro în iulie.

Insula Zakynthos este vestită pentru frumuseţea plajelor sale largi şi nisipoase (din Vassilikos, Laganas, Kalamaki, Tsilivi şi Alykes) şi pentru broaştele ţestoase Caretta - Caretta, specie protejată de lege. Vegetaţia insulei este bogată şi verde cu plantaţii de măslini, citrice şi păduri de pini. Plajele sunt răsfirate pe coasta de nord, sud şi est, dar cele mai frumoase şi mai întinse se află în sud, unde s-a dezvoltat un puternic centru turistic.

Plaja cu epava unui vapor (Navagio) este o imagine reprezentativă a insulei în toată lumea şi unul din punctele turistice cele mai vizitate. Deşi iniţial se chema Agios Georgios, această plajă a fost redenumită (Navagio) după naufragiul din 1983 a unui vas ce transporta ţigări de contrabandă. Apele mării au împins epava pe țărm iar nisipul a acoperit-o până la jumătate. Este una din cele mai celebre şi fotografiate plaje din lumea întregă, fiind inclusă pe bună dreptate în topul primelor 10.

Santorini este cea mai cunoscuta insula a Greciei, combinând într-un mod spectaculos plaje frumoase cu nisip alb, roșu sau negru, priveliști absolut uimitoare asupra vulcanului, cel mai fotografiat apus de soare, vestigii antice, dar și hoteluri, restaurante şi magazine de un mare rafinament. Insula are un vulcan încă activ care poate fi escaladat, facandu-se excursii la vulcan și la izvoarele termale sulfuroase.

Santorini atrage turiștii și datorită faimei că în aceasta regiune s-ar fi găsit legendara Atlantida, distrusa însă de cea mai mare erupție vulcanica cunoscuta vreodată. Se spune că Santorini este locul în care "sunt mai multe biserici decât case, mai mult vin decât apă, mai mulți măgari decât bărbați", și totul este perfect adevărat.

Mykonos este un fel de Mecca a destinațiilor de vacanță. Insula Mykonos este unică prin felul în care modernul se îmbină cu tradiționalul. Plajele însorite, viața de noapte trepidantă și peisajele impresionante sunt doar câteva dintre motivele pentru care este atât de căutată. Insula a devenit favorita multor celebrități, precum: Russel Crowe, Hugh Jackman, Queen Latifah sau Lady Gaga.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Grecia, #sejur 7 nopti, #preturi, #cazare, #Santorini, #Zakynthos, #mykonos, #turism, #vacanta, #timp liber , #stiri preturi