Fostul sef liberal al ANPC: Demiterea mea ar putea fi legata de procesele cu bancile

Luni, 24 Februarie 2014, ora 17:00
4512 citiri
Fostul sef liberal al ANPC: Demiterea mea ar putea fi legata de procesele cu bancile
Foto: Realitatea TV

Bogdan Nica, eliberat luni din functia de presedinte al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), a criticat modul in care premierul Victor Ponta a actionat in cazul demiterii sale si a vorbit despre motivele care ar putea explica aceasta decizie.

Liberalul a denuntat lipsa de comunicare din partea premierului pe parcursul celor doi ani de activitate la conducerea ANPC si a facut referire la razboiul cu bancile purtat de institutia pe care a reprezentat-o pana de curand, din cauza clauzelor abuzive din contractele de credit.

Nica a afirmat ca a aflat de la presa ca nu mai este presedintele ANPC, fara a i se fi comunicat nimic in prealabil. Mai mult, nici macar presedintele PNL, Crin Antonescu, nu a fost informat cu privere la aceasta demitere.

Decizia a fost publicata luni in Monitorul Oficial.

Presedintele de la Protectia Consumatorului a fost eliberat din functie de Ponta

"Sa fie anuntat presedintele partidului din care fac parte. Domnul Antonescu a spus ca se abtine, eu nu am tacut la plagiat. Eu nu am copiat nici la scoala. (...) Poate ca nu trebuie sa aparem (la televizor - n.red.), poate trebuie sa apara doar domnul Ponta. (...) Daca mai trebuie cineva sa ma convinga de acest proiect (USL - n.red.), m-a convins Victor Ponta. (...)

E o dovada de barbatie, de corecta comunicare publica, sa ii spui in fata cuiva daca ai ceva sa ii reprosezi. Cu mine (Victor Ponta - n.red.) nu a vorbit niciodata in doi ani de zile", a spus Nica la Realitatea TV.

Potrivit liberalului, ideea unei demiteri politice este intarita si de faptul ca el este din Prahova, "unde PNL are un rol mai special".

La sugestia jurnalistei Realitatea TV cu privire la faptul ca decizia de demitere ar fi fost luata in urma actiunii intreprinse la sfarsitul saptamanii trecute de ANPC in toate supermarketurile din tara, in vederea verificarii mai multor produse din carne care ar fi expirate, Bogdan Nica a spus: "Scandalul nu a fost la mine, au fost reclamatii de la consumatori. Cu ANSVSA (Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor - n.red.) nu am avut nicio comunicare, au publicat un comunicat pe site".

Produse expirate in supermarketuri - ANPC face controale

Pe de alta parte, acesta a indicat ca o alta posibila cauza pentru demiterea sa vizeaza procesele intentate de ANPC bancilor.

"Al doilea motiv la care ma pot gandi: eu am demarat o actiune - clauzele abuzive la banci. Am 12 procese cu marile banci, dar procesele mele nu au termen. (...) Au fost anumite actiuni unde am simtit niste lovituri la glezna", a mai spus fostul sef al ANPC.

Nica, in varsta de 47 de ani, membru al PNL, a fost numit la conducerea ANPC in mai 2012, avand rang de secretar de stat.

Inainte de a ocupa aceasta functie, el a fost director al unui centru medical privat (2008 - 2012), secretar general in Ministerul Sanatatii (2007 - 2008), inspector general sanitar in aceeasi institutie (2006 - 2007) si director executiv al Directiei de Sanatate Publica Prahova (2005 - 2006).

ChatGPT a fost dat în judecată, de o asociaţie de protecţie a vieţii private: "Nici chiar editorul său, OpenAI, nu îl poate opri"
ChatGPT a fost dat în judecată, de o asociaţie de protecţie a vieţii private: "Nici chiar editorul său, OpenAI, nu îl poate opri"
Asociaţia vieneză de protecţie a vieţii private NOYB a anunţat luni că a intentat un proces în Austria împotriva programului de inteligenţă artificială generativă, deoarece "ChatGPT...
Vizita neașteptată a lui Elon Musk în China. Ce urmărește să obțină miliardarul american din întâlnirile cu oficialii comuniști VIDEO
Vizita neașteptată a lui Elon Musk în China. Ce urmărește să obțină miliardarul american din întâlnirile cu oficialii comuniști VIDEO
Miliardarul american Elon Musk a sosit duminică, 28 aprilie, la Beijing, într-o vizită neanunţată, unde va discuta cu autoritățile chineze unele aspecte legate de domeniul înaltei...
#Bogdan Nica ANPC demis motive, #presedinte ANPC demis banci, #Protectia Consumatorului procese banci , #protectia consumatorului