Deputatii au votat noua lege a asigurarilor RCA: Iata ce noutati aduce aceasta

Marti, 16 Mai 2017, ora 14:47
11267 citiri
Deputatii au votat noua lege a asigurarilor RCA: Iata ce noutati aduce aceasta
Foto: Ziare.com

Deputatii au adoptat, marti, noua lege a RCA, cu 226 de voturi pentru, 25 impotriva si 4 abtineri.

Parlamentarii PSD, ALDE si PNL au votat pentru, in timp ce cei ai USR au fost impotriva, transmit televiziunile de stiri.

Noua lege stabileste ca tarifele nu vor mai fi decise prin lege, ci in functie de un tarif de referinta care va fi calculat de ASF.

O noutate a acestei legi este legata de faptul ca decontarile pentru lucrarile de reparatie, dupa un accident, nu se vor mai face prin polita soferului vinovat, ci prin cea proprie. Apoi, asiguratorul se va despagubi de la asiguratorul soferului vinovat.

In plus, proprietarii de masini vor fi despagubiti indiferent in ce service isi vor repara masinile.

In acest caz, Camera Deputatilor este for decizional, astfel ca legea va merge spre promulgare la presedintele Klaus Iohannis.

De asemenea, comisiile de Buget-Finante, Transporturi si Infrastructura au votat ca definitia initiala a vehiculului sa fie pastrata, astfel incat sa nu fie incluse si bicicletele si carutele pe lista vehiculelor ce au nevoie de asigurare RCA. In schimb, vehiculele care se afla in proces de inmatriculare ("numere rosii" - n.red.) sa aiba nevoie de asigurare.

Amintim ca, anul trecut, Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta prin care preturile RCA au fost plafonate pentru sase luni. Perioada de inghetare a preturilor a inceput pe 18 noiembrie 2016, iar pe 18 mai se va incheia.

Companiile care incheie asigurari RCA s-au plans insa de inghetarea tarifelor, in timp ce transportatorii au salutat aceasta masura.

Prin noua lege, preturile de referinta ale tarifelor RCA pentru transportatori ar urma sa creasca cu aproximativ 5 la suta.

Premierul Sorin Grindeanu a dat asigurari, saptamana trecuta, ca nu exista riscul exploziei preturilor RCA.

F.N.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#deputati noua lege RCA, #deputati votat lege RCA, #tarife RCA plafonate , #RCA