Danca (PNL): Energia electrica va continua sa se scumpeasca si in 2019, cu toate ca Guvernul a plafonat preturile

Vineri, 04 Ianuarie 2019, ora 16:30
4573 citiri
Danca (PNL): Energia electrica va continua sa se scumpeasca si in 2019, cu toate ca Guvernul a plafonat preturile
Foto: Arhiva Pixabay

Purtatorul de cuvant al PNL, Ionel Danca, a publicat pe Facebook un document prin care un furnizor de electricitate isi informeaza clientul ca pretul energie a crescut masiv in 2018 si va continua sa se majoreze si in 2019.

In ciuda faptului ca Guvernul a plafonat preturile la gaze si electricitate din productie interna, consumatorii vor plati din ce in ce mai mult, sustine Ionel Danca.

"Minciuna PSD-ALDE cu plafonarea preturilor la gaze si energie electrica nu a tinut nici trei zile de la publicarea vestitei Ordonante de urgenta 114/29.12.2018. La doar doua zile dupa publicarea in Monitorul Oficial, unii furnizori de energie electrica din tara au trimis deja notificari clientilor comerciali pentru incetarea contractului sau renegocierea lui in noile conditii. In textul somatiei se precizeaza cat se poate de clar ca preturile la energia electrica pe piata angro au crescut foarte mult in 2018 si vor continua sa creasca si in 2019 dupa intrarea in vigoare a noilor prevederi fiscale.

Asta arata ca plafonarea preturilor la energie si gaze este o minciuna gogonata si ca noile taxe si impozite din sectorul energetic vor duce la cresterea preturilor pentru consumatorii finali si va provoca un nou val de scumpiri in intreaga economie", a scris Danca.

Prin notificarea postata de purtatorul de cuvant al PNL, un furnizor de energie isi anunta clientul, anume o societate comerciala, ca energie va continua sa se scumpeasca si in 2019.

"De la inceputul acestui an si pana la cata acestei comunicari, pretul mediu ponderat al energiei electrice (fara taxe si tarife reglementate) inregistrate pe piata pentru ziua urmatoare a crescut de la 170.40 lei/MWh (ianuarie-iunie 2018) la 290.00 lei/MWh (octombrie-decembrie 2018), iar pentru anul 2019 se estimeaza ca pretul energiei electrice pe piata angro de energie electrica va continua sa creasca.

De asemenea, modificarile legislative intervenite la sfarsitul anului 2018, inclusiv prin OUG nr 114/2018 publicata in Monitorul Oficial nr. 116/ 29.12.2018, ce urmeaza sa intre in vigoare la data de 1 ianuarie 2019 vor determina o majorare semnificativa a costurilor de productie, transport, distributie si furnizare a energiei electrice care va influenta pretul final al energiei electrice", potrivit documentului publicat de liberal.

PNL a solicitat deja Avocatului Poporului sa sesizeze Curtea Constitutionala a Romaniei referitor la Ordonanta Teodorovici adoptata de Guvern pe 21 decembrie.

Asa cum Ziare.com v-a informat deja, plafonarea preturilor la gaze si electriciate din productie interna nu ii va ajuta pe romani, ci dimpotriva, risca sa ne arunce inapoi in comunism si sa puna in pericol securitatea energetica.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#preturi electricitate crestere, #plafonare preturi electricitate ordonanta, #Ordonanta Teodorovici plafonare preturi , #curent