Cat mai costa un sejur la schi in Romania

Vineri, 08 Octombrie 2010, ora 07:56
5202 citiri
Cat mai costa un sejur la schi in Romania
Foto: infoturism.ro

Desi Romania nu are conditiile si partiile unor tari precum Austria sau Elvetia, iar preturile sunt inca mari pentru ceea ce ofera, exista destul de multi turisti care prefera sa mearga in vacanta de iarna la schi in tara noastra.

In ultimul timp, Romania a facut progrese remarcabile in amenajarea si imbunatirea domeniului schiabil, astfel ca statiunile montane de schi sunt pline de la prima ninsoare pana la sfarsitul sezonului. Astfel, si in aceasta iarna, tot mai multe hoteluri din zona Carpatilor au decis sa vina cu oferte atractive, pentru a se putea adapta la bugetul destul de afectatde criza al romanilor.

Daca Valea Prahovei ramane pe primul loc in topul regiunilor montane cele mai cautate pentru schiat, la fel de ofertanta este si zona Maramuresului, cu statiuni precum Borsa, Mogosa, Izvoare, Cavnic/Icoana sau Suior.

Totusi, pe Valea Prahovei se gaseste cea mai buna partie de schi din Romania, se poate practica cel mai bun schi de altitudine si cel mai spectaculos schi extrem. La randul lor, copiii se pot distra de minune la sanius, in parcurile de distractii sau la patinoare.

Statiunea Azuga este o localitate tipica de munte in care gasim cea mai buna partie de schi din Romania - Sorica. Un sejur de 6 zile, pana pe 17 decembrie, la Hotelul de 3 stele "Nu ma uita" costa 61 de euro, fara transport sau mic dejun. Hotelul va pune la dispozitie sauna, jacuzzi si o sala de fitness. In incinta complexului puteti inchiria sau achizitiona articole sportive pentru practicarea sporturilor de iarna.

La Hotel Flora, de 4 stele, un sejur in perioada 23-26 decembrie costa 117 euro de persoana, camera dubla. Hotelul se afla la 1.000 m altitudine, in imediata apropriere a partiilor de schi si a mijloacelor de transport pe cablu, conform infoturism.ro.

Turistii, atat romani cat si straini, se pot bucura si de zapada pe cele 12 partii de ski din Predeal. Din acestea, partia Clabucet Sosire de nivel usor este dotata cu nocturna si zapada artificiala, iar pe partia Clabucet Varianta de nivel usor zapada este suplimentata de tunuri ca si pe partia Subteleferic de grad dificil. Partiile sunt dotate cu instalatii de transport pe cablu.

In aceasta statiune, un sejur de 7 zile la Hotel Andy de 4 stele costa 26 euro in perioada 2-22 decembrie si 12 ianuarie-15 februarie, in camera dubla. Pentru 3 zile la hotelul de 4 stele Piemonte, turistii trebuie sa scoata din buzunar 42 de euro pe noapte, camera dubla, cu mic dejun inclus. Oferta este valabila pana pe 15 decembrie. Cei care vor sa isi petreaca Craciunul pe partia de schi o pot face prin intermediul unui sejur de 3 zile la hotel Roua de 3 stele, care costa 49 de euro (24-26 decembrie).

Coform unor specialisti, statiunea Busteni este cel mai bun loc din Romania unde se poate practica schi-ul extrem pe partiile salbatice prezente. Climatul subalpin genereaza temperaturi medii in luna ianuarie de 4,5 grade C si o medie a stratului de zapada de 50 cm, iar sezonul dureaza din decembrie pana in aprilie. Un sejur de 4 zile la hotelul de 2 stele Margaritar din Busteni, cu mic dejun inclus costa 85 de euro de persoana in perioada Craciunului (24-27 decembrie).

In aceeasi perioada, Hotel Alexandros, de 3 stele, ae o oferta pentru un sejur ce costa 120 de euro. Daca vreti sa stati la un alt hotel, tot de 3 stele, puteti alege Hotelul Iri, construit in 2008, care va ofera cazare timp de 4 zile pentru pretul de 125 de euro in perioada 30 decembrie-2 ianuarie.

In statiunea Sinaia, cunoscuta drept Perla Carpatilor, se poate practica cel mai bun schi de altitudine din Romania, avand un domeniu schiabil de 22 km, impartit pe partii cu grade de dificultate diferite. Pentru schiorii experimentati recomandarea este partia Carp. Pana pe 17 decembrie, un sejur la hotel Riviera, de 2 stele, 6 zile, costa 37 de euro, fara masa sau transport. Un sejur la hotel Piatra Soimului, de 3 stele, timp de 4 zile, costa 80 euro, in perioada 23-26 decembrie, iar unul la hotel Economat, de 2 stele, de 6 zile, costa 69 de euro, camera dubla, pana pe 22 decembrie si dupa 5 ianuarie.

Maramuresul, o alternativa

Turistii pot alege si pentru schiat zona de nord a tarii, adica Maramuresul. Judetul Maramures are un relief preponderent montan si datorita faptului ca este cel mai nordic punct din tara, aici gasim zapada pe tot parcursul iernii din decembrie pana in aprilie. Statiuniile montane de ski din zona se gasesc in Muntii Rodnei si Muntii Gutai. Partiile sunt la altitudini intre 800 si 1.500 m si sunt dotate cu instalatii de transport pe cablu, cateva fiind omologate pentru desfasurarea unor concursuri de talie nationala.

Climatul subalpin din statiunea Borsa din Maramures determina temperaturi medii in luna ianuarie de -7 grade C si o medie a stratului de zapada de 50 cm, iar sezonul de ski dureaza din decembrie in aprilie. Hotelul Paltinis de 3 stele din aceasta statiune are o oferta pentru un sejur de 6 zile (28 decebrie-4 ianuarie), care costa 235 euro. Avantajul este ca hotelul este situat la 800 m de partie. Un sejur de 6 zile la hotel Cerbul de 2 stele costa 217 euro, in perioada 28 decembrie-2 ianuarie, potrivit infoturism.ro.

La randul sau, Cavnicul, datorita numarului mare de zile de iarna este cunoscut si ca polul zapezii din Maramures, lucru care constituie un avantaj pentru cei ce iubesc sporturile de iarna. Aici, un sejur de 4 zile, in perioada 24-27 decembrie, la hotel Roata de 3 stele costa 164 de euro. In pret este inclusa si masa festiva de Craciun. n sejur la hotel Super Ski, de 45 zile, costa 171 euro, in perioada decembrie-ianuarie (exclus zilele de weekend).

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#schi Romania, #vacanta schi, #vacanta romania , #oferte turism