Black Friday 2016: Utilizatori din 87 de tari au facut cumparaturi din magazinele din Romania (Infografic)

Luni, 21 Noiembrie 2016, ora 17:13
4800 citiri
Black Friday 2016: Utilizatori din 87 de tari au facut cumparaturi din magazinele din Romania (Infografic)
Foto: Pixabay

Utilizatori din 87 de tari au facut cumparaturi din magazinele online din Romania care au avut promotii de Black Friday 2016.

In top 5 tari cu cele mai mari comenzi procesate de sistemul de plati online PayU au fost:

  • Lituania (cos mediu 1.771 lei),
  • Finlanda (cos mediu 1.250 lei),
  • Slovenia (cos mediu 874 lei),
  • Rusia (cos mediu 651 lei),
  • Romania (cos mediu 623 lei).

Nota redactiei: De mentionat faptul ca exista posibilitatea ca unii utilizatori sa fi folosit o adresa de IP falsa (VPN), ca sa para ca folosesc Netul din alta tara.

Cifre de Black Friday 2016

In perioada 18-20 noiembrie, cand cele mai multe magazine au avut oferte de Black Friday, s-au facut 188.000 tranzactii online, in valoare totala de 113,3 mil lei, cu 67% mai mult decat anul trecut, conform datelor PayU Romania, remise Ziare.com.

"Pentru o parte dintre comercianti, Black Friday a inceput la miezul noptii, insa la ora 7:00 dimineata am inregistrat o crestere spectaculoasa in platforma PayU, ajungand in scurt timp la 500 de tranzactii pe minut, de doua ori mai multe fata de nivelul maxim de anul trecut. Minutul de aur a fost la 8:10.

Fata de anii trecuti am inregistrat o evolutie constanta a platilor online, de-a lungul intregii zile de vineri, dar si peste weekend, ceea ce ne arata o maturitate la nivelul comerciantilor - o strategie de comunicare foarte buna si o etapizare a ofertelor", a declarat Marius Costin, Country Manager PayU Romania.

Din totalul platilor online efectuate in sistemul PayU Romania, 31% au fost efectuate folosind cardul cu rate.

Evolutie pe industrii

  • IT&C a ramas categoria fruntasa si anul acesta. 59% din valoarea tranzactiilor online a fost alocata produselor din aceasta categorie. Fata de anul trecut, cresterea a fost de 52,3%;
  • Produsele din categoria fashion reprezinta 5% din total, cu o crestere de 50,3% fata de editia Black Friday de anul trecut;
  • Categoria care a inregistrat cresterea cea mai mare este cea formata din produse precum: mobilier, decoratiuni, jucarii, carti, produse alimentare, produse cosmetice, vinuri si nu numai. Aceasta reprezinta 29% din totalul vanzarilor, cu o crestere de 125%.

Cele mai mari tranzactii online

In prima jumatate a zilei de vineri au fost facute tranzactiile cu cele mai mari valori. Cel mai mare cos de cumparaturi a fost de 143.000 lei, comanda venita din Ungaria. Pe locul 2 si 3 se afla tranzactii in valoare de 36.600 lei si 35.000 lei, ambele din Romania.

Valoarea cosului mediu de cumparaturi de-a lungul intregului weekend a fost de 602 lei, cu 6% mai mare fata de editia precedenta. Produsele IT&C au fost achizitionate cu precadere in prima parte a zilei de vineri, cand valoarea medie a cosului de cumparaturi a atins nivelul maxim de 832 lei.

Sursa: PayU Romania

Printre retailerii din portofoliul PayU care au participat la editia Black Friday de anul acesta se numara: Elefant, eMag, FashionDays, Paravion, PC Garage, Quickmobile, Telekom (clickshop.ro, germanos.ro), Vivre.

C.P.

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#rezultate black friday 2016, #tari black friday 2016 , #Black Friday
Comentarii
Poza DemonBanal
DemonBanal
rank 5
trebuie sa fii nebun sa cumperi vechituri defecte