Consecințele ascunse ale facturilor uriașe la energie. Marea Britanie se așteaptă la boli fizice și mentale grave

Sambata, 20 August 2022, ora 07:05
3396 citiri
Consecințele ascunse ale facturilor uriașe la energie. Marea Britanie se așteaptă la boli fizice și mentale grave
Prețurile la energie au crescut considerabil FOTO Unsplash

Marea Britanie se va confrunta cu ”o criză umanitară” în această iarnă, când alegerile dificile impuse gospodăriilor cu venituri mici de creşterea facturilor energiei ar putea provoca boli fizice şi mentale grave, a avertizat vineri un grup de lobby din domeniul sănătăţii, transmite Reuters.

Premierul Boris Johnson a rezistat apelurilor de a oferi mai mult sprijin gospodăriilor care se confruntă cu facturi mai mari, insistând că guvernul său va lăsa deciziile fiscale majore în seama următorului prim-ministru, care va prelua mandatul la începutul lunii septembrie.

”Ţara se confruntă cu o criză umanitară. Mulţi oameni s-ar putea confrunta cu alegerea îngrozitoare între a sări peste mese pentru a-şi încălzi casele şi a trebui să trăiască în condiţii de frig, umezeală şi foarte neplăcute”, a declarat Matthew Taylor, directorul executiv al Confederaţiei NHS, care reprezintă organizaţii din sectorul sănătăţii.

Situaţia ar putea provoca afecţiuni respiratorii, boli mintale, înrăutăţi şansele de viaţă ale copiilor şi ar putea creşte presiunea asupra Serviciului Naţional de Sănătate (NHS), deja tensionat, a adăugat el.

Un purtător de cuvânt al departamentului de sănătate al Marii Britanii a declarat că guvernul ajută deja gospodăriile printr-un pachet de sprijin pentru costul vieţii de 37 de miliarde de lire sterline (44 de miliarde de dolari), anunţat în mai, şi că lucrează, de asemenea, pentru a creşte capacitatea NHS.

Facturile medii anuale de energie ale gospodăriilor din Marea Britanie - care acoperă atât gaze, cât şi electricitate - par să se dubleze din nou, la peste 4.000 de lire sterline (4.766 de dolari), până în ianuarie, amplificând inflaţia care a depăşit deja 10% în iulie.

Confruntat cu o presiune tot mai mare, guvernul lui Johnson a declarat săptămâna trecută că lucrează la un pachet de sprijin pentru costul vieţii pe care să-l ia în considerare următorul prim-ministru, în timp ce Partidul Laburist, de opoziţie, vrea să recheme Parlamentul pentru a îngheţa facturile energiei.

Confederaţia NHS a spus că este îngrijorată că ”sărăcia de combustibil”, în absenţa unui sprijin suplimentar guvernamental, ar provoca creşterea numărului de decese asociate cu casele reci, care sunt estimate în prezent la aproximativ 10.000 pe an.

Cât costă iepurașul de ciocolată pentru Paște în România față de Marea Britanie: ”Românul e cel mai hapsân comerciant”
Cât costă iepurașul de ciocolată pentru Paște în România față de Marea Britanie: ”Românul e cel mai hapsân comerciant”
De trei ani, prețurile continuă să crească într-un ritm amețitor. Salariile și pensiile, mai puțin. La nivelul UE, țara noastră e pe primul loc la inflație. Inclusiv comparativ cu...
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
#preturi energie, #Marea Britanie, #boli psihice, #boli fizice , #criza energie