Britanicii cumpără mai puțină mâncare de când prețurile au explodat. Rezultatele îngrijorătoare ale unui sondaj

Duminica, 10 Iulie 2022, ora 07:11 2838 citiri
Inflația britanică a atins un maxim al ultimilor 40 de ani FOTO Pixabay

Aproape jumătate dintre britanici au redus din achiziţiile de alimente pe măsură ce preţurile au crescut, în timp ce alţii sunt nevoiţi să cheltuie mai mult pentru cumpărături, potrivit cifrelor oficiale de vineri, care arată amploarea impactului costurilor mai mari asupra nivelului de trai, transmite Reuters.

Inflaţia britanică a preţurilor de consum a atins în luna mai un maxim din ultimii 40 de ani de 9,1%, preţurile la alimente şi băuturi avansând cu 8,6%, iar Banca Angliei se aşteaptă ca rata anuală a IPC să depăşească 11% în octombrie, când va intra în vigoare o creştere de 40% a tarifelor reglementate la energie.

Cifrele de vineri ale Oficiului Naţional de Statistică au arătat că 49% dintre oameni au declarat că au cumpărat mai puţine alimente decât în ​​mod normal între 22 iunie şi 3 iulie, în creştere de la doar 8% când a început sondajul, în septembrie 2021.

Alţi 48% au spus că au trebuit să cheltuie mai mult decât de obicei pentru cumpărăturile lor alimentare.

În general, 91% dintre oameni au spus că costul vieţii lor a crescut în ultima lună.

Aceste cifre se potrivesc cu informaţiile de la supermarketurile britanice conform cărora cumpărătorii sunt supuşi unei presiuni financiare tot mai mari.

Sainsbury's a raportat marţi o scădere cu 4% a vânzărilor trimestriale, iar Tesco, cel mai mare supermarket din Marea Britanie, a declarat că clienţii fac călătorii mai mici şi mai frecvente la cumpărături şi cumpără articole de marcă proprie mai ieftine.

Banca americană Citi a estimat luna trecută că inflaţia britanică a preţurilor alimentelor va depăşi 20% până la începutul anului viitor.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com